Ginger cake: Μία εύκολη συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά σας!
Δημοσιεύθηκε στις
Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα
Τι χρειαζόμαστε
- 300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. καστανή ζάχαρη μαλακιά
- 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 4 αυγά
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γλ. baking powder
- 1 1/2 κ.γλ. κανέλα
- 1 κ.γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
- 1/2 κ.γλ. κάρδαμο σε σκόνη
- 1 1/2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
Τι κάνουμε
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το εκχύλισμα της βανίλιας.
- Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθει.
- Ψήνουμε για 45-55 λεπτά (κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας).
*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"