Γιατί ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι πρότυπο για το γιο μου!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Εννέα λεπτά. Εννέα λεπτά που έκαναν τα δάκρυα από μάτια μου να τρέχουν αυτόνομα. Εννέα λεπτά  γεμάτα  ελπίδα και υπερηφάνεια . Εννέα λεπτά που παρέδωσαν μαθήματα ήθους, με λέξεις σμιλεμένες με συναισθήματα, ειλικρίνεια και πολιτισμό.

Από τη Μικαέλα Θεοφίλου

Μετά την συνέντευξη που έδωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης στην Αντριάνα Παρασκευοπούλου στο κεντρικό δελτίο της κρατικής τηλεόρασης με ρωτάει ο γιος μου γιατί είναι υγρά τα μάτια μου και εγώ αντί εξήγησης του σύστησα με υπερηφάνεια το νέο πρότυπο της κοινωνίας και του γιου μου.

Ναι, ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι πρότυπο για το γιο μου, για κάθε παιδί και για κάθε «φυσιολογική» οικογένεια και οι λόγοι είναι οι εξής:

  • Γιατί δίνει το παράδειγμα κάνοντας τις δικές του  δυσκολίες που αντιμετώπισε στη ζωή του αγάπη, θετική ενέργεια, δημιουργικότητα και ευτυχία. Ο καθένας μας έχει επιλογές για το πώς θα τον σμιλέψουν οι προσωπικές του δυσκολίες. Ο Γιώργος επέλεξε να μετατρέψει το φόβο σε δύναμη, το θυμό του και τη λύπη του σαν παιδί σε εξωστρέφεια, σε αγάπη, σε μοίρασμα.
  • Γιατί  θυμίζει ότι οι δρόμοι προς την ευτυχία είναι πολλοί, διαφορετικοί και αυτό είναι μόνον υπέροχο φτάνει να θέλει να τους εξερευνήσει. Και όταν αναφωνήσεις συνειδητά "είμαι ευτυχισμένος", έχεις φτάσει εκεί που θες.
  • Γιατί δείχνει τον δρόμο της έκφρασης, της αλήθειας, της αποδοχής και της υπερηφάνειας για αυτό που ο καθένας είναι. Όλοι είμαστε διαφορετικοί, όλοι είμαστε φυσιολογικοί, όλοι είμαστε ιδιαίτεροι. Όλοι είμαστε εμείς. Όλοι είμαστε πολίτες της ίδια –πρώτης- κατηγορίας. Το ίδιο και τα παιδιά μας. Και αυτό πρέπει να το διεκδικούμε μέχρι να μη χρειάζεται να διεκδικούμε το αυτονόητο.
  • Γιατί ενθαρρύνει να μιλήσουμε ανοιχτά  για όσα μας πληγώνουν, για όσα θέλουμε να αλλάξουμε στην κοινωνία χωρίς φόβο για να μπορούμε να ζούμε εμείς αλλά κυρίως οι επόμενες γενιές χωρίς (πολλά) τραύματα.
  • Γιατί έχει έναν πατέρα πρότυπο που κοιτάει τον Γιώργο στα μάτια και εκείνος νιώθει την υπερηφάνεια του. Μακάρι όλοι οι γονείς να κοιτάζουν  το παιδί του όπως κοιτάει ο πατέρας του Γιώργου εκείνον,  με υπερηφάνεια.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι το νέο πρότυπο της κοινωνίας. Ευτυχώς για όλους μας (κύριε Κούγια) και χωρίς, ως μητέρα, να έχω ούτε μία δεύτερη σκέψη γι’ αυτόν στους περίεργους καιρούς που ζούμε.  Ούτε μία…

Έχω χαρά που ο Γιώργος Καπουτζίδης ζει στην ίδια χώρα με μένα. Και το γιο μου. Και όλους μας (και τον Αλέξη Κούγια). Και τον ευχαριστώ γι’ αυτό.

Δείτε το βίντεο με την συγκλονιστική συνέντευξη του Γιώργου Καπουτζίδη

Ακολουθήστε το All4mama.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο φρέσκα νέα που αφορούν εμάς και τα παιδιά μας.