Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πολιτογραφήθηκαν Έλληνες η μητέρα του και ο μικρός του αδερφός

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν σταματά να μιλάει με ευγνωμοσύνη για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Μπορεί να είναι ένα από το μεγαλύτερα αστέρια του ΝΒΑ, ωστόσο δεν ξεχνά τον τόπο που μεγάλωσε και νιώθει περισσότερο Έλληνας από όλους μας. Όπως και η οικογένειά του.

Σήμερα ο Greek Freak, έζησε μια ιδιαίτερη στιγμή. Βρέθηκε με τη μητέρα του Βερόνικα Αντετοκούνμπο και τον μικρό του αδελφό Εμέκα Αντετοκούνμπο στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας της, μητέρας και του νεότερου αδελφού του, που πολιτογραφήθηκαν  τιμητικά Έλληνες πολίτες.

Σε ότι αφορά την πολιτογράφηση της μητέρας και του μικρού αδερφού του Γιάννη Αντετοκούνμπο το Προεδρικό Διάταγμα που υπογράφουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης αναφέρει ότι αμφότεροι «έχουν συμβάλει στην προβολή της Ελλάδας σε όλη την υφήλιο μέσω των αθλητικών επιδόσεων πολύ υψηλού επιπέδου των παιδιών της οικογένειας, Γιάννη, Θανάση και Κώστα, και έχουν οργανώσει δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες, αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει αυτήν τη σπουδαία οικογένεια μεταναστών, η οποία αποτελεί θετικό πρότυπο σεμνότητας, ήθους και σκληρής δουλειάς».

Ως εκ τούτου «Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Έλληνες πολίτες τους αλλοδαπούς ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΝΚΕΜ του ΙΩΣΗΦ, γεννηθείσα στις 7-4-1965 στη Νιγηρία (ΟΥΜΠΟΥΛΟΥ ΟΥΚΟΥ) και ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΕΜΕΚΑ του ΤΣΑΡΛΣ, γεννηθέντα στις 27-8-2001 στην Ελλάδα (Αθήνα)».

Κατά την έξοδο του με την οικογένεια του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι "πάντα νιώθαμε Έλληνες".

«Θερμά συγχαρητήρια, είστε τώρα όλη η οικογένεια Έλληνες πολίτες. Κι επειδή έχουμε πει πολλά πράγματα για τα παιδιά και πόσο περήφανους μας έχουν κάνει, θα ήθελα να πω μία κουβέντα για την κυρία Βερόνικα, για το γεγονός ότι μεγαλώσατε καταπληκτικά παιδιά, με αξιοπρέπεια και ήθος. Είστε ο πυλώνας, η κολώνα της οικογένειας. Μακάρι να ήταν εδώ μαζί σας και ο πατέρας σας, θα ήταν πάρα πολύ υπερήφανος», δήλωσε ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής.

«Στο πρόσωπό σας, στο πρόσωπο όλης της οικογένειας Αντετοκούνμπο, αντικατοπτρίζεται η Ελλάδα που θέλουμε: η Ελλάδα που προσπαθεί, αγωνίζεται, ξεπερνά τις δυσκολίες, κρατά ενωμένη την οικογένειά της. Είναι η Ελλάδα που μας κάνει περήφανους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οπότε, και πάλι, Γιάννη, Άλεξ, κυρία Βερόνικα, πολλά συγχαρητήρια».

Μάλιστα λίγη ώρα πριν ο Γιάννης ανέβασε μια φωτογραφία από το παράθυρο του με θέα την Ακρόπολη κι έγραψε "ευλογημένος" μαζί με μια ελληνική σημαία!

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πολιτογραφήθηκαν Έλληνες η μητέρα του και ο μικρός του αδερφός

Ακολουθήστε το All4mama.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο φρέσκα νέα που αφορούν εμάς και τα παιδιά μας.