Γέννησε σε βραχονησίδα μόλις έφτασε στην Ελλάδα - Θρίλερ μεσοπέλαγα (φωτό)

Δημοσιεύθηκε στις

Με τον ομφάλιο λώρο βρήκαν οι διασώστες βρέφος που μόλις είχε γεννηθεί επάνω σε βραχονησίδα του Αιγαίου. Τόσο το νεογέννητο όσο και η μητέρα του που κατάγεται από την Ερυθραία, είναι καλά στην υγεία τους.

Η γυναίκα παρότι ετοιμόγεννη αποφάσισε να ανέβει στη βάρκα και να ριψοκινδυνεύσει να περάσει από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα, με φουσκωτό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 30 μετανάστες και πρόσφυγες, 25 άνδρες και 5 γυναίκες. Η μεγάλη περιπέτεια ξεκίνησε όταν το πλοιάριο έμεινε ακυβέρνητο. Οι πρόσφυγες έφτασαν στη βραχονησίδα Μπαρμπαλιάς και κατάφεραν να επικοινωνήσουν και να ζητήσουν βοήθεια, δίνοντας το στίγμα τους

Τη νεαρή εγκυμονούσαν έπιασαν οι πόνοι και ξεκίνησε η διαδικασία του τοκετού, με των πιο πρωτόγονο τρόπο, πάνω στα βράχια. Στελέχη του Λιμενικού έσπευσαν στη βραχονησίδα και διέσωσαν τους πρόσφυγες. Αμέσως το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στο λιμάνι της Μυτιλήνης παρέλαβε τη γυναίκα και το νεογνό και τους μετέφερε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο, όπου βρίσκονται σε καλή κατάσταση με τους ανθρώπους του νοσοκομείου να τους περιθάλπουν.

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές.

Γέννησε σε βραχονησίδα μόλις έφτασε στην Ελλάδα - Θρίλερ μεσοπέλαγα (φωτό)

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Επιχείρηση απεγκλωβισμού τριάντα ενός αλλοδαπών και ενός νεογνού από τη νησίδα Μπαρμπαλιάς ανατολικά ν. Λέσβου

Επιχείρηση απεγκλωβισμού αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή νησίδας “ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑΣ” ανατολικά ν. Λέσβου υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στην νησίδα “ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑΣ”, ημιβυθισμένη φουσκωτή λέμβο, πλησίον της ακτής, ενώ επί της νησίδας είχε αποβιβασθεί ικανός αριθμός αλλοδαπών.

Ἀμεσα ξεκίνησε επιχείρηση απεγκλωβισμού τους από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με θετικά αποτελέσματα και επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και εν συνεχεία μετεπιβιβάστηκαν στο έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Συνολικά απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια τριάντα δύο αλλοδαποί (26 άνδρες, 05 γυναίκες και 01 νεογέννητο), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης. Ουδείς εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωσίβιο.

Σημειώνεται ότι σε μία γυναίκα εκ των αλλοδαπών, η οποία ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, μαζί με το νεογέννητο αγόρι της, το οποίο γεννήθηκε επί της νησίδας, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Με την άφιξη τους στο λιμένα, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ” Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.