Φτιάξτε τα δικά σας μπισκοτένια καλαθάκια και γλυκάνετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα!
Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση
Ένα γλυκό χειροποίητο δωράκι για το Πάσχα που όλοι θα εκτιμήσουν. Από την Ιουλία Ανωμερίτου
1. Τι θα χρειαστείτε για τα μπισκοτένια καλαθάκια:
- όποια ζύμη για μπισκότα ή κουλουράκια έχετε δοκιμασμένη και σας αρέσει,
- ένα μεγάλο στρογγυλό κουπάτ ή ένα μεγάλο στρογγυλό καπάκι από κάποιο κουτί,
- έναν πλάστη, και
- ένα ταψάκι με θήκες για κεκάκια, γυρισμένο ανάποδα.
2. Ανοίγετε τη ζύμη με τη βοήθεια του πλάστη και κόβετε σε στρογγυλό σχήμα με το ειδικό κουπάτ ή με ένα καπάκι σε μεγάλο μέγεθος.
3. Αλοίφετε με λίγο βούτυρο το ταψί για τα κεκάκια από την ανάποδη πλευρά και προσαρμόζετε τα στρογγυλά κομμάτια της ζύμης στο εξωτερικό μέρος των θηκών. Ψήνετε στο φούρνο (για όση ώρα και σε όσους βαθμούς προβλέπονται από τη συνταγή της ζύμης που έχετε χρησιμοποιήσει – προσοχή το ταψάκι ανάποδα) και αφήνετε να κρυώσουν.
4. Σχηματίζετε λωρίδες ζύμης στο σχήμα που φαίνεται στη φωτογραφία και τις ψήνετε και αυτές.
5. Όταν κρυώσουν τα καλαθάκια, τα ξεκολλάτε από τη φόρμα με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Στερεώνετε τα μπισκοτένια χερούλια, ώστε να σφηνώσουν στα καλαθάκια και να δείχνουν κάπως έτσι.
6. Τι θα χρειαστείτε για τη διακόσμηση:
- τα έτοιμα μπισκοτένια καλαθάκια σας,
- ζαχαρόπαστα σε κόκκινο, πράσινο και καφέ χρώμα (ή όποια άλλα χρώματα θέλετε)
- μικρά μπισκοτάκια σε πασχαλινά σχέδια, σοκολατένια αυγουλάκια ή κουνελάκια
- λίγο νερό και ένα πινελάκι το οποίο θα βρέχετε μέσα στο νερό (ή το δαχτυλάκι σας, αν δεν έχετε πινέλο)
- το μεγάλο στρογγυλό κουπάτ / καπάκι που χρησιμοποιήσατε νωρίτερα και άλλο ένα μικρότερο
- κουπάτ για φυλλαράκια ή ένα μαχαιράκι
7. Ανοίξτε την καφέ ζαχαρόπαστα με τον πλάστη, πασπαλίζοντας την επιφάνεια εργασίας με ζάχαρη άχνη, για να μην σας κολλάει. Με τα δύο στρογγυλά κουπάτ δημιουργήστε ένα καφέ κυκλάκι, όπως αυτό της φωτογραφίας.
8. Με το πινέλο, απλώστε λίγο νεράκι στην πάνω πλευρά του καλαθιού και «κολλήστε» επάνω τη ζαχαρόπαστα, ώστε να το αγκαλιάσει.
9. Απλώστε με τον ίδιο τρόπο την πράσινη ζαχαροπαστα και κόψτε 6 μικρά φυλλαράκια με το ειδικό κουπάτ ή με ένα μαχαιράκι.
10. Βρέχετε ελαφρά με το πινέλο το σημείο που θα κολλήσει κάθε φυλλαράκι και το τοποθετείτε, ώστε να στολίσετε περιμετρικά το καλαθάκι.
11. Με την κόκκινη ζαχαρόπαστα, σχηματίζετε μια μακριά λωρίδα και την τυλίγετε γύρω γύρω από το χερούλι.
12. Τοποθετείτε το χερούλι μέσα στο καλαθάκι ώστε να σφηνώσει. Για καλύτερο αποτέλεσμα, βρέξτε ελαφρά με το πινέλο το εσωτερικό κομμάτι του καλαθιού με την καφέ ζαχαρόπαστα, όπου θα ακουμπήσει το χερούλι και μετά τοποθετήστε το.
13. Διακοσμήστε το εσωτερικό του καλαθιού με πασχαλιάτικα μπισκοτάκια, σοκολατένια αυγουλάκια, καραμέλες ή ό,τι άλλο θέλετε.
14. Βάλτε το έτοιμο καλαθάκι σε ένα διαφανές σακουλάκι, κλείστε με κορδελίτσα και εντυπωσιάστε παιδιά, βαφτιστήρια, νονούς και φίλους με ένα πρωτότυπο γλυκό δωράκι από τα χεράκια σας.
Για περισσότερες Πασχαλινές μπισκοτοκατασκευές από το www.cookierama.gr, επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Facebook, www.fb.com/cookieramagr