Φώτης Σεργουλόπουλος: Τι κρίμα ένα αγόρι να μην πάρει μια κούκλα - Του αποκλείεις στο μέλλον να γίνει καλός μπαμπάς

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η Τζένη Θεωνά υποδέχθηκε στην εκπομπή «Μαμά-δες» τον Φώτη Σεργουλόπουλο και μίλησαν, για τον 9χρονο γιο του Γιώργο και τις όμορφες στιγμές που προσπαθεί να του χαρίσει.

Ο παρουσιαστής της ΕΡΤ επισήμανε ότι τα παιχνίδια δεν θα έπρεπε να χωρίζονται σε αγορίστικα και κοριτσίστικα.


«Αυτό που έχω παρατηρήσει με τον γιο μου, είναι στα καταστήματα, τα παιχνίδια χωρίζονται σε αγορίστικα και κοριτσίστικα. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση πως όταν λες “θέλω ένα δώρο”, σε ρωτούν για αγοράκι ή κοριτσάκι και όλα είναι ροζ ή μπλε. Στα κοριτσίστικα έχουν κούκλες, καρότσια και στα αγορίστικα αυτοκίνητα, αθλητικά κτλ. Ένα παιδί μπορεί να θέλει ένα από τα δύο παιχνίδια, χωρίς αυτό να το επηρεάσει την συμπεριφορά είτε την ταυτότητα φύλου του», συνέχισε.

«Σκέφτηκα, τι κρίμα ένα αγοράκι να μην πάρει μια κούκλα στα χέρια του ή ένα καρότσι να το σπρώξει και του αποκλείεις στο μέλλον να γίνει ένας καλός μπαμπάς. Έχουμε βάλει ότι το αγοράκι θα μεγαλώσει χωρίς να καταλάβει ότι μπορεί να γίνει ένας καλός μπαμπάς, ότι θα βοηθήσει τη γυναίκα του την οικογένειά του, να αλλάξει ένα μωρό», τόνισε ο ηθοποιός και παρουσιαστής.

«Τα στερεότυπα που έχουμε εμείς για τα φύλα πρέπει να τα αφήσουμε λίγο στην άκρη. Δεν είναι να το σπρώξω “πάρε κι εσύ μια κούκλα”, ασ’ τα μπροστά να επιλέξει», συμπλήρωσε.

Μέσα από τη στήλη «Μπαμπά μίλα» αναφέρθηκε ο δημοφιλής ηθοποιός και παρουσιαστής και στον τρόπο που εκφράζει καθημερινά την αγάπη στον γιο του σε αντίθεση με ότι έλαβε εκείνος σαν παιδί.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν είμαι μπαμπακουτσίνος, εντάξει, δεν κάνω τέτοια πολλά. Φιλάω πολύ, αγκαλιάζω πολύ, στηρίζω πολύ, δηλώνω αγάπη και θαυμασμό. Θέτω όρια αλλά αισθάνομαι πως η αγάπη προς το παιδί είναι σαν να είσαι ερωτευμένος. Το να είσαι εκεί, να ζηλεύεις λίγο αν κάνει κάτι ή σου πει «δεν σε θέλω πια», «δεν είσαι τόσο καλός όπως πριν». Δηλαδή στον έρωτα συμβαίνουν τα ίδια πράγματα γιατί είναι μια σχέση μοναδική».

«Χαίρομαι που βλέπω και πολλούς μπαμπάδες οι οποίοι συμμετέχουν πολύ ενεργά. Σκεφτόμουν πρόσφατα, γιατί κάθε βράδυ θα πούμε ένα παραμύθι και είναι η χαρά μας, πως τον δικό μου μπαμπά δεν τον είδα έτσι ποτέ και μου έχει λείψει αυτό. Προσπαθούσα να σκεφτώ πότε με φίλαγε ο μπαμπάς μου. Αυτό βέβαια δεν έκανε εμένα να μην είμαι τρυφερός στο παιδί μου. Ίσα ίσα που με έκανε να είμαι περισσότερο και να λέω πως αυτό πρέπει να του το δώσω».

«Αυτή η τρυφερότητα του πατέρα… Δεν θα χάσει ο πατέρας ούτε από τη θέση στην οικογένεια ούτε στην κοινωνία ούτε θα τον πούνε φλούφλη αν ασχοληθεί και γίνει λίγο τρυφερός με το παιδί του» συμπλήρωσε, επίσης, ο Φώτης Σεργουλόπουλος στο εορταστικό επεισόδιο του μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.

Μιλώντας για την εφηβεία του γιου του σημείωσε ότι προσπαθεί από τώρα να μην βρεθεί απέναντι του ο γιος του, όταν είναι σε αυτή την ηλικία. Προς το παρόν τον ρωτάει πότε θα πάρει κινητό, με τον παρουσιαστεί να του απαντά μετά τα 12!.

Η μαγική καλοκαιρινή στιγμή με τον γιο του στη Σχοινούσα

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, αποκάλυψε τη μαγική καλοκαιρινή στιγμή που έζησε με τον γιο του, πάνω σε μηχανάκι που είχε ενοικιάσει και η βόλτα που έκαναν στην Σχοινούσα, κοιτώντας τα αστέρια. "Πιστεύω ότι θα τη θυμάται για πάντα αυτή τη στιγμή".

Παράλληλα, μίλησε για τον απίστευτο λόγο που έχει ασφαλίσει τον γιο του και είναι αν ο μικρός κάνει ζημιά σε μουσείο σε οποιοδήποτε μουσείο στον κόσμο! Κι αυτό γιατί ο ίδιος είχε πάει στο μουσείο Πομπιντού, και σε ένα έργο με πηλό πίστεψε ότι μπορούσε να κάνει δακτύλιος, μάλιστα προέτρεψε κι άλλους επισκέπτες να κάνουν ο ίδιο, με αποτέλεσμα να το... καταστρέψουν.