Φοιτητής που επέζησε στα Τέμπη: Βρήκα ζωντανό ένα μωρό κάτω από το κάθισμά μου

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στο μοιραίο τρένο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, περιέγραψε μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο φοιτητής από τους Λειψούς, Μιχάλης Κλάψης.

«Εβλεπα ταινία στο κινητό. Ξαφνικά, ούτε φρένο δεν ακούσαμε, βλέπω μια λάμψη από τη φωτιά στο μπροστινό βαγόνι, φεύγουμε πάνω από τις ράγες. Στο τρίτο χτύπημα σταματήσαμε. Η καρέκλα του μπροστινού μου είχε ξεκολλήσει και είχε κολλήσει πάνω μου», περιγράφει ο 20χρονος φοιτητής, που ήταν στο βαγόνι 3 του τρένου. Μόλις συνειδητοποίησε ότι ήταν καλά μετά τη σφοδρή σύγκρουση, έσπευσε να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη.


«Μια μητέρα, που τη στιγμή της σύγκρουσης τάιζε το μωρό της, το έχασε και το βρήκα ζωντανό κάτω από το κάθισμά μου» αναφέρει.

Η κατάσταση στο βαγόνι ήταν αποπνικτική λόγω των καπνών. Ο Μιχάλης, αφού κατάφερε να βγάλει από το βαγόνι τη μητέρα και το μωρό από ένα σπασμένο τζάμι, επέστρεψε και κατάφερε να απεγκλωβίσει μία ακόμα κοπέλα που οι λαμαρίνες είχαν σκεπάσει το μισό της σώμα, μαζί με το αγόρι της που εκλιπαρούσε για βοήθεια.

«Όταν βγήκα έξω και είδα την εικόνα τότε κατάλαβα το μέγεθος της καταστροφής» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η εικόνα των νεκρών και οι κραυγές δεν θα φύγουν από τη μνήμη του.