Έξαλλη η Σία Κοσιώνη: “Προσπαθώ να καταλάβω την απόφαση να μην ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί…”

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η Σία Κοσιώνη είναι μια ψύχραιμη δημοσιογράφος και παρά το ότι έχει αντιμετωπίσει αρκετά δύσκολες καταστάσεις στα δελτία ειδήσεων, που είναι ζωντανά πάντα διατηρεί τη νηφαλιότητα της. Επίσης, σπάνια θα εκφράσει έντονα την άποψη της για θέματα της επικαιρότητας.

Σήμερα όμως εκνευρίστηκε και εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της για την απόφαση να μην ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί μαζί με γυμνάσια και δημοτικά την προσεχή Δευτέρα 10 Μαΐου.


Η ίδια πέραν ότι είναι παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Σκάι, που όλοι μπορούμε να καταλάβουμε, πόσο απαιτητική είναι η εργασία της, είναι και μανούλα ενός αγοριού, του μικρού Δήμου. Τρέχει κι αυτή, όπως όλες οι εργαζόμενες μητέρες να τα προλάβει όλα.

Σε μια μακροσκελή ανάρτησή της ζητά μια λογική εξήγηση για ποιο λόγο να μην μπορούν τα παιδιά να κάνουν self test και να πάνε κανονικά στον παιδικό σταθμό. Επίσης τονίζει ότι τα παιδιά υπακούν και φορούν τη μάσκα, ενώ επισημαίνει ότι ακομα κι αν νοσήσουν το πιθανότερο είναι να το περάσουν ασυμπτωματικά. Αδυνατεί λοιπόν να καταλάβει τους ειδικούς που αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστούς τους  παιδικούς σταθμούς. Όπως κι πολλές άλλες μητέρες.

Παράλληλα, περιγράφει τη δύσκολη καθημερινότητα μιας εργαζόμενης μητέρας, που πρέπει να φροντίσει τα παιδιά της στο σπίτι και την ίδια στιγμή να δουλεύει.

Ειδικότερα, η Σία Κοσιώνη έγραψε: “Προσπαθώ στα αλήθεια να καταλάβω την απόφαση να μην ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία τη Δευτέρα, με την αιτιολόγηση ότι τα μικρά παιδιά δεν φορούν μάσκες και ότι δεν μπορούν να κάνουν σελφ τεστ.

Πρώτον, τα παιδιά αυτής της ηλικίας μπορούν να φορούν μάσκες και τις φορούν πολύ πρόθυμα όποτε τους ζητείται. Δεύτερον, μάθαμε όλο αυτόν τον καιρό ότι τα νήπια ακόμη κι αν κολλήσουν έχουν πολύ χαμηλά ιικά φορτία και σπανιότατα κινδυνεύουν ή μεταδίδουν τον ιό. Τρίτον, μια χαρά κανονικότατα μπορούν και αυτά να κάνουν self tests.

Ποιος σκέφτηκε αυτό το επιχείρημα;

Επιπλέον, δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι εντάξει να πάρεις το παιδάκι σου σε ταβέρνες, καφετέριες, παιδικές χαρές, παραλίες, ακόμη και διακοπές σε λίγες μέρες και δεν είναι εντάξει να βρίσκεται στο προστατευμένο περιβάλλον του σχολείου του που πλέον θα μπορούσε λόγω καιρού να λειτουργεί και έξω.

Ζητήσαμε στα παιδάκια αυτής της ηλικίας να υποστούν περισσότερα από όσα μπορούν να κατανοήσουν. Και ακόμη και τώρα που ανοίγει όλη η εκπαίδευση και ο κόσμος αρχίζει να κινείται ξανά συνεχίζουμε να τα αφήνουμε εκτός αυτού του πολύτιμου περιβάλλοντος καλλιέργειας, δημιουργικότητας και χαράς.

Για τις μαμάδες πάλι τι να πεις; Πλέον έχουν εξελιχθεί σε ένα υπερφυσικό ον με φαντασιακές δυνατότητες διαχείρισης εξωγήινων καταστάσεων. Μπορούν να εργάζονται μέσα ή έξω από το σπίτι, να κρατάνε το σπίτι, ταυτόχρονα να έχουν σε τηλεκπαίδευση παιδιά το πρωί, στα καπάκια το μεσημέρι κι ένα νήπιο να ζητάει παράλληλα τσουλήθρα και κούνια.

Κι άντε και έχεις νταντά ή γιαγια. Αν δεν έχεις; Κι αν – όπως η πλειοψηφία- έχεις βάλει το παιδί σου στον παιδικό σταθμό ακριβώς επειδή δεν έχεις και πρέπει και να δουλέψεις; Λεπτομέρειες… Ας τις θυμηθούμε όμως παρακαλώ αυτές τις λεπτομέρειες όταν θα στέλνουμε βαρύγδουπα μηνύματα σε λίγες μέρες στη γιορτή της Μητέρας”.