Πότε τελικά ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί; Σας έχουμε την απάντηση

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί τη Δευτέρα 10 Μαΐου, που ανοίγουν όλες οι άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), ωστόσο η συζήτηση για την επαναλειτουργία τους έχει ανοίξει. Και δεν θα καθυστερήσει πολύ.

Την πιθανή ημερομηνία που τα νήπια θα επιστρέψουν στα σχολεία τους και θα ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι γονείς, έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας..


«Γύρω στις 20 Μαΐου αναμένεται και το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών», υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε: «Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, είναι μια συζήτηση που έχουμε κάνει. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι δύσκολο να υποβληθούν σε self-tests και να φορούν μάσκες. Το άνοιγμά τους αναμένεται γύρω στις 20-24 Μαΐου. Είμαστε σε επικοινωνία με τους ειδικούς».

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ανήκουν στα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών και δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία οριστική απόφαση για την επαναλειτουργία τους, καθώς η επιστημονική επιτροπή θεωρεί ότι τα βρέφη και τα μικρά παιδιά δεν είναι εύκολο να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας, αποστάσεις, μάσκες, υγιεινή χεριών κ.λ.π. και όχι τα self test για τα οποία θεωρούν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον χειρισμό τους.