Επίδομα παιδιού: Πότε θα καταβληθεί η 5η δόση;

Δημοσιεύθηκε στις

Η αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή της 5ης δόσης του επιδόματος παιδιού έχει αρχίσει, καθώς εγκρίθηκε ποσό ύψους 191 εκατ. ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Έτσι τη Δευτέρα στις 30 Νοεμβρίου, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα θα λάβουν οι δικαιούχοι την πέμπτη δόση για το Επίδομα Παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ. Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων από το βράδυ της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου.


Σημειώνεται ότι από την Τετάρτη στις 11 Νοεμβρίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Επίδομα Παιδιού, Α21» έκλεισε προσωρινά, επομένως οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν, πλεόν, να υποβάλλουν αιτήσεις ή να κάνουν τροποποιήσεις για την Ε' δόση.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 θα ενεργοποιηθεί εκ νέου μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, έτσι ώστε οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Πώς υπολογίζεται το επίδομα παιδιού

Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται:

-με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020

-σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.
Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.
Οι αιτούντες μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο του ΟΠΕΚΑ και να διαβάζουν τις συχνές ερωτήσεις και τις σχετικές απαντήσεις που δίδονται από τον οργανισμό και στοχεύουν σε τυχόν διευκρινίσεις γύρω από το Επίδομα Παιδιού.