Ενοχη για τη δολοφονία Μαλένας και Ίριδας η Ρούλα Πισπιρίγκου - Δις ισόβια
Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση
Δις ισόβια είναι η ποινή που επιβλήθηκε στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας καθώς το δικαστήριο την έκρινε ένοχη ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συρροή.
Οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι έκριναν πως η 36χρονη μητέρα, που έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, δολοφόνησε και τα δύο μικρότερα παιδιά της.
Το δικαστήριο δέχθηκε τις παραδοχές της δικογραφίας που καταλογίζει στην κατηγορουμένη πως προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο στην 3,5 ετών Μαλένα το 2019 και στην έξι μηνών Ίριδα το 2021.
Η απόφαση των δικαστών υιοθετεί την εισαγγελική πρόταση που ζήτησε ενοχή της 36χρονης για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της, με κίνητρο την παραμονή εντός του γάμου του πατέρα των παιδιών. «Έπνιξε τα παιδιά της για να συνεχιστεί ο γάμος της», είχε πει η εισαγγελέας.
Η απόφαση ανακοινώθηκε σε μια κατάμεστη δικαστική αίθουσα με τον πατέρα των κοριτσιών Μάνο Δασκαλάκη να παρακολουθεί τη διαδικασία ενώ το παρών δίνουν και στενοί συγγενείς της κατηγορούμενης, η μητέρα της, η αδελφή της, ο πατριός της και ο θείος της.