Ελένη Πετρουλάκη: Υπέφερα τον πρώτο καιρό που έφυγε η κόρη μου στην Αμερική - Πήγαινα στο δώματιό της κι έκλαιγα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Τη Ελένη Πετρουλάκη φιλοξενήθηκε από την Τζένη Θεωνά στην εκπομπή «Μαμά-δες» το μεσημέρι της Κυριακής 18/2

Μέσα σε όλα, η γνωστή γυμνάστρια, μίλησε από καρδιάς για την επίμονη προσπάθεια να γίνει μητέρα καθώς και την απόφαση να μιλήσει για πρώτη φορά δημόσια για την εμμηνόπαυση.


«Η μητρότητα είναι η πιο δύσκολη δουλειά που έχω κάνει ποτέ, η πιο ψυχοφθόρα. Η ηθική ικανοποίηση που παίρνεις όμως είναι τεράστια οπότε αξίζει ο κόπος, αξίζει αυτός ο “ιδρώτας”».

Μιλώντας για τον σύζυγό της Ίλια Ίβιτς και τι είδους πατέρας είναι ανέφερε: «Ο Ίλια πετάει το μπαλάκι σε εμένα επειδή είναι κορίτσια. Η σχέση μαμάς και κόρης είναι διαφορετική».

Όπως ανέφερε το ταξίδι μέχρι να κάνει παιδιά ήταν μακρύ αλλά δεν έχασε ποτέ την πίστη της κατά τη διάρκειά του.

«Ήθελα να κάνω παιδιά, τώρα το πόσα δεν ήξερα. Προσπαθούσαμε εννιά χρόνια μέχρι να γίνουμε γονείς. Είναι λογικό να απογοητεύεσαι κάποιες φορές. Δεν έχασα στην πίστη μου. Ήμουν η πρώτη που μίλησα ανοιχτά για τις εξωσωματικές αλλά και την εμμηνόπαυση λες και είναι ταμπού»

Μιλώντας για τη σχέση με τις τέσσερις κόρες της σημείωσε:

«Με τις κόρες μου τώρα δεν είμαστε στο στάδιο που με θαυμάζουν, σε καμία περίπτωση. Είμαστε στο στάδιο που με κρίνουν και πολύ αυστηρά μάλιστα. Είμαστε σε αυτό το στάδιο της αποκαθήλωσης. Από χίλια δυο κύματα περνάω. Ως πεθερά δε νομίζω ότι θα είμαι αυστηρή. Αν είναι καλός ο γαμπρός μου και φέρεται καλά στην κόρη μου, δε θέλω κάτι άλλο.

Ευτυχώς τα κορίτσια μου μιλάνε για τα προσωπικά τους. Ο Ίλια σαν μπαμπάς πετάει το μπαλάκι στη μαμά. Επειδή είναι κορίτσια, η σχέση μαμάς – κόρης είναι διαφορετική, δε θα κάτσουν να μιλήσουν στον μπαμπά τους για τα προσωπικά τους, σε καμία περίπτωση», λέει χαρακτηριστικά η Ελένη Πετρουλάκη.

Η μεγάλη της κόρη, η Άννα Μαρία σπουδάζει με υποτροφία από τον στίβο στην Αμερική. Η Ελένη Πετρουλάκη μοιράστηκε ποσό δύσκολο ήταν για την ίδια ο αποχωρισμός «Στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολο είχα μια εφαρμογή και ήμουν συνέχεια μέσα σε αυτή. Έβλεπα να περνάει το φανάρι και με έπιανε η καρδιά μου. Και την έκλεισα την εφαρμογή. Δεν τη συστήνω. Υπέφερα τον πρώτο καιρό, πήγαινα στο δωμάτιο της έκλαιγα. Τώρα λέω να είναι καλά. Δεν μπορώ ακόμα να διαχειριστώ αυτό το κομμάτι, αλλά μιλάω με μαμάδες, που είναι σε μεγαλύτερη ηλικία και τα παιδιά έχουν φύγει αρκετά χρόνια, και μου λένε το συνηθίζεις μετά».

Δείτε όλα όσα είπε στο βίντεο.