Ελένη Μενεγάκη: Δάκρυσε on air με τους γονείς που αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του 5χρονου γιου τους

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

H Ελένη Μενεγάκη δάκρυσε σήμερα στην εκπομπή της. Στο στούντιο φιλοξένησε δύο γονείς, οι οποίοι το 2008 έχασαν ξαφνικά τον 5χρονο γιο τους, τον Δημήτρη και πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του.

Η εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη είναι ψυχαγωγική και σπάνια περιέχει θέματα ενημερωτικά, ή ιστορίες που φορτίζουν συναισθηματικά τους τηλεθεατές. Σκοπός της είναι να προσφέρει χαρά και αισιοδοξία. Σήμερα ήταν μια διαφορετική μέρα, που αν και συγκινήθηκε και η ίδια, πρόσφερε ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Η Ελένη Καγιάβα και ο Γιώργος Μάσσιας έχασαν αιφνιδιαστικά το παιδί τους, όταν αυτό πήγε βόλτα με ποδήλατο και κατέρρευσε. Πήραν την σπουδαία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του και τρεις άνθρωποι... ξαναγεννήθηκαν.

Μετά την προβολή του βίντεο, η παρουσιάστρια, εμφανώς συγκινημένη, ρώτησε τους γονείς, αν περνάει ποτέ αυτός ο πόνος... «Περνάει πολύ ρε παιδιά αυτός ο πόνος; Αναρωτιέμαι, περνάει;» ρώτησε τους δύο γονείς με τρεμάμενη φωνή…

«Ο πόνος δεν περνάει ποτέ. Απλά βρίσκεται δίπλα σου. Εμείς έπρεπε να τον βάλουμε δίπλα μας γιατί έχουμε άλλα δύο παιδιά» είπε η Ελένη Καγιάβα μιλώντας για τον πόνο της απώλειας.

Για την απόφασή τους να δωρίσουν τα όργανα του γιου τους Δημήτρη, ο Γιώργος Μάσσιας απάντησε: «Δεν ήταν ακαριαία η απόφαση, είχαμε δυόμιση μέρες στη διάθεσή μας για να αποφασίσουμε. Σύμφωνα με τις ιατρικές ενημερώσεις που είχαμε μπορούσαμε εύκολα να καταλάβουμε ότι δυστυχώς θα βρισκόμασταν στη δύσκολη θέση να χάσουμε το παιδί».

Όπως ανέφεραν η απόφασή τους για τη δωρεά ήταν ταυτόχρονη και δεν πρόλαβαν να τη συζητήσουν με κανέναν άλλον. «Το μόνο που χρειάζεται σε αυτήν την περίπτωση είναι  να είναι λίγο ρεαλιστής  και να συγκρατήσει τη λογική και τη ψυχραιμία του για να μπορέσει να πάρει μία τέτοια απόφαση. Πρέπει να το κάνει γνωρίζοντας από πριν πως με την κίνησή του αυτή κάποιοι συνάνθρωποι, κάποιες οικογένειες θα αποκτήσουν ξανά ελπίδα για τη ζωή» σημείωσε ο κ. Μάσσιας, μεταξύ άλλων.

Ελένη Μενεγάκη: Δάκρυσε on air με τους γονείς που αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του 5χρονου γιου τους

Ο κ. Μάσσιας εκμυστηρεύτηκε Ότο κάποια χρόνια μετά έλαβε ένα αίτημα φιλίας στο Facebook και αποδείχθηκε ότι ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε λάβει κάποιο από τα όργανα του παιδιού του.

"