«Είπε καληνύχτα στη δασκάλα και την πυροβόλησε στο κεφάλι» - Μαρτυρία 11χρονης που επέζησε στο μακελειό στο Τέξας

Δημοσιεύθηκε στις

Τις δραματικές στιγμές που είδε να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια της περιέγραψε 11χρονη μαθήτρια που επέζησε από το μακελειό σε σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας. Μιλώντας νωρίτερα την Τετάρτη στο Κογκρέσο, η 11χρονη μαθήτρια της Τετάρτης τάξης που καλύφθηκε με το αίμα των συμμαθητών της προκειμένου να γλυτώσει από τα πυρά του 18χρονου ενόπλου απηύθυνε έκκληση έτσι ώστε «να μην ξανασυμβεί ποτέ»  μια τέτοια τραγωδία.

Μιλώντας μέσω zoom στην Επιτροπή Εποπτείας και Μεταρρυθμίσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, η 11χρονη Μία Σερίγιο έφερε στη μνήμη της όλα όσα συνέβησαν στις 24 Μαΐου. Ο ένοπλος «πυροβόλησε τη δασκάλα μου, της είπε ‘καληνύχτα’ και την πυροβόλησε στο κεφάλι. Μετά, πυροβόλησε κάποιους συμμαθητές μου και τον πίνακα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


«Όταν πλησίασα τις τσάντες, πυροβόλησε τον φίλο μου που ήταν ακριβώς δίπλα μου και νόμιζα ότι θα επέστρεφε στην αίθουσα», συνέχισε η 11χρονη  στη βιντεοσκοπημένη κατάθεσή της. «Τότε πήρα λίγο αίμα και το πασάλειψα παντού… Κάθισα ήσυχη, μετά πήρα το τηλέφωνο της δασκάλας και κάλεσα το 911, τον αριθμό των επειγόντων περιστατικών», συνέχισε. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι δεν αισθάνεται πλέον ασφάλεια στο σχολείο. «Δεν θέλω να ξανασυμβεί αυτό», παρακάλεσε τους βουλευτές που την παρακολουθούσαν να μιλάει.

Από την πλευρά του ο πατέρας της, Μιγκέλ Σερίγιο, διαβεβαίωσε ότι η Μία «δεν είναι πια το ίδιο κοριτσάκι με το οποίο παίζαμε». «Τα σχολεία δεν είναι πια ασφαλή, κάτι πρέπει πραγματικά να αλλάξει», είπε δακρυσμένος.