Ειδικά σχολεία: Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό μαθητών και εκπαιδευτικών

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Αρχίζει ο προγραμματισμός των ραντεβού για την κατά προτεραιότητα διαδικασία εμβολιασμών των εκπαιδευτικών, του βοηθητικού προσωπικού αλλά και των μαθητών ηλικίας 16 ετών και άνω των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί τους Εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ε.Ε.Π.) και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (Ε.Β.Π.) καθώς και τους μαθητές ηλικίας 16 ετών και άνω (μέσω των γονέων & κηδεμόνων τους), που φοιτούν σε σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, και οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση για εμβολιασμό, να προγραμματίσουν άμεσα τα ραντεβού τους, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή https://emvolio.gov.gr/.


«Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας εμπαίζει με τις ζωές μας!»

Για καθυστέρηση στην ένταξη στον εμβολιασμό αυτής της ευπαθούς ομάδας (μαθητών και εκπαιδευτικών) κατηγόρησε την κυβέρνηση η Ομοσπονδία του προσωπικού, επισημαίνοντας ότι πολλές μονάδες έκλεισαν λόγω κρουσμάτων.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε πρόσθετα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τις 16/3/2021, εξαιρώντας τα ειδικά σχολεία, με συνέπεια να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων μαθητών εκπαιδευτικών, Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού των Ειδικών σχολείων. Μετά τους θανάτους μαθητή ΕΕΕΕΚ του Πειραιά και γονέα μαθητή ειδικού σχολείου, το υψηλό ποσοστό αναστολής λειτουργίας των ειδικών σχολείων λόγω κρουσμάτων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΑΙΘ και συνεχών εκκλήσεων συλλόγων εκπαιδευτικών και γονέων για την επικινδυνότητα της συνέχισης της δια ζώσης λειτουργίας τους, για άλλη μία φορά το θέμα της υγείας και της ζωής μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας εμπαίζει με τις ζωές μας!» σημειώνει σε χθεσινή ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής, η οποία μάλιστα σήμερα προχωρά σε τρίωρη στάση εργασίας.