Έχασε τη "μάχη" το βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο με κορονοϊό

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Το νεότερο θύμα του κορονοϊού στην χώρα μας, είναι δυστυχώς ένα βρέφος 37 ημερών, το οποίο εξέπνευσε σήμερα, σκορπώντας απέραντη θλίψη.

Το μωράκι κατέληξε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου νοσηλευόταν, εδώ και 17 ημέρες. Πρόκειται για ένα αγοράκι μόλις 37 ημερών, που ήταν διασωληνωμένο και έπασχε από σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας λόγω πνευμονίας από κορονοϊό. Το μωράκι, που νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), από όταν ήταν 20 ημερών, πέθανε τα ξημερώματα παρά τις προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου Παίδων να το κρατήσουν στην ζωή.


Για το συγκεκριμένο βρέφος είχε μιλήσει βαθιά συγκινημένος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.  "Αξίζει να σκεφτούμε όλοι αυτή την εικόνα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τη δυσκολία" είχε αναφέρει τότε ο κ. Κικίλιας, o οποίος μάλιστα παρακολουθούσε καθημερινά την πορεία υγείας του βρέφους.

Να σημειωθεί ότι το βρέφος μολύνθηκε από το οικογενειακό του περιβάλλον, καθώς όπως έγινε γνωστό νοσούσαν όλα τα μέλη της οικογένειάς του.

H ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού»

«Βρέφος άρρεν, ημερομηνία γέννησης 29.01.2021, εισήχθη στις 13.02.2021 (ηλικίας 16 ημερών) στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με ρινίτιδα και πυρετό. Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε PCR COVID-19 (+).

Νοσηλεύτηκε αρχικά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» έως τις 18.02.2021, οπότε εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ COVID του Γ. Ν. Π. «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Παρά την κατάλληλη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και διασωληνώθηκε στις 19.02.2021.

Αρχικά τέθηκε σε συμβατικό μηχανικό αερισμό, αλλά λόγω εξελισσόμενης εικόνας ΑRDS*, στις 22.02.2021 τέθηκε σε HFOV*1 με πολύ υψηλές παραμέτρους.

Το νεογνό κατέληξε στις 07.03.2021 και ώρα 11.45 μ.μ. σε ηλικία 37 ημερών.

Ζητήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή»

 

*Σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας 

*1 Μηχανικός αερισμός υψηλής συχνότητας