Δώστε "ζωή" και στυλ σ΄ ένα απλό πασχαλινό καλαθάκι!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

 Γεμίστε το με καλούδια και γλυκάνετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα! Aπό την Ιουλία Ανωμερίτου

Δώστε "ζωή" και στυλ σ΄ ένα απλό πασχαλινό καλαθάκι! 


 

1. Επιλέξτε ένα απλό πασχαλινό καλαθάκι της αρεσκείας σας.

 

2. Υλικά που θα χρειαστείτε : Χρωματιστά χαρτόνια κάνσον - κόλλα - ψαλίδι - μανταλάκια ξύλινα - δακτυλομπογιά λευκή - πινέλο - μαρκαδόρους- χορταράκι χειροτεχνίας και ό,τι σας αρέσει για γέμισμα του καλαθιού (κόκκινα αυγά, σοκολατένια αυγουλάκια, κουλουράκια, σοκολατάκια κλπ)

 

3. Εκτυπώστε το πατρόν του λαγού.

 

4. Σχεδιάστε από το πατρόν το λαγό (κεφάλι, χέρια, πόδια) σε χρωματιστό χαρτόνι, κόψτε προσεχτικά και ζωγραφίστε τις λεπτομέρειες.

 

5. Βάψτε τα μανταλάκια με τη λευκή δακτυλομπογιά (2 χέρια) και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά.

 

6. Διακοσμήστε με μαρκαδόρους τα μανταλάκια αφού στεγνώσουν καλά.

 

7. Τοποθετήστε το χορταράκι χειροτεχνίας μέσα στο καλαθάκι.

 

8. Κολλήστε επάνω στα μανταλάκια το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια.

 

9. Γαντζώστε τα στο καλαθάκι.

 

10. Γεμίστε το με λιχουδιές πασχαλινές (κόκκινα αυγά, σοκολατένια αυγουλάκια, κουλουράκια, σοκολατάκια κλπ). Μπορείτε να το τυλίξετε με διαφανή ζελατίνη και κορδελίτσα ώστε να το προσφέρετε σαν δωράκι στα αγαπημένα σας πρόσωπα!

 

Για την πρωτότυπη αυτή ιδέα και τις φωτογραφίες βήμα βήμα, ευχαριστούμε το Κέντρο Φύλαξης και Δημιουργικής Απασχόλησης της βρεφονηπιοκόμου Λίνας Καραγιάννη, που εδρεύει στο Περιστέρι και αναλαμβάνει τη φύλαξη και δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής ηλικίας από το πρωί έως και τις μεσημβρινές ώρες, αλλά και το απόγευμα (κατόπιν συνεννόησης). Με αγάπη και φροντίδα, οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν καθημερινά καινούρια πράγματα, διασκεδάζουν και γυρνάνε σπίτι τους χαρούμενοι, γεμάτοι γνώσεις και εμπειρίες αλλά και έτοιμοι να ανακαλύψουν άλλες τόσες την επόμενη μέρα.

 

Επικοινωνία: 693 891 4279

Mail: karagianni_apostolia@yahoo.gr