Δόμνα Μιχαηλίδου: Πώς απάντησε σε φθηνό σεξιστικό σχόλιο δημοσιογράφου

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Βρισκόμαστε στην Ελλάδα του 2021, λίγο μετά το #metoo και πολύ μετά τις χιλιάδες συζητήσεις που δείχνουν ότι η κοινωνία μας είναι αρκετά ώριμη για να αποδεχθεί το δεδομένο: ότι η κάθε γυναίκα μπορεί να είναι αυτή που θέλει. Τελεία.
Βρισκόμαστε στην Ελλάδα του 2021 που θεωρείται πολύ φθηνό το σχόλιο περί ενδυματολογικών επιλογών όταν οι γυναίκες στην πολιτική ίσα που πρόλαβαν να αποδείξουν στην ανδρική πλειοψηφία των συναδέλφων τους, και όχι μόνο, ότι όχι απλά έχουν λόγο ύπαρξης αλλά έχουν και λόγο που γίνεται πράξη. Σ' αυτήν την κατηγορία ανήκει και η αεικίνητη Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου που έπεσε στην ιογενώς σεξιστική πένα του... καυστικού (και καλά) ευθυμογράφου Στέφανου Κασιμάτη.

Ο δημοσιογράφος γράφει στη λεζάντα της φωτογραφίας Δόμνας Μιχαηλίδου από τη στήλη του "Πανδώρα" στην εφημερίδα Τα Νέα: "Ιδού μια γυναίκα που ξέρει να ντύνεται! Τι πιο κατάλληλο για τη Βουλή; Αναρωτιέμαι τί θα φορούσε αν πήγαινε στο πάρτι ενός beach bar". 


Σ' αυτό το σχεδόν παιδικό σχόλιο του δημοσιογράφου απάντησε και μάλιστα με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο η Υφυπουργός στη σελίδα της στο Facebook:

"Θα είχα ζητήσει τη συμβουλή του ευθυμογράφου. Φοβάμαι όμως ότι δεν γνωμοδοτεί σαν ενδυματολόγος, αλλά σαν ‘λυκειάρχης’. Κι αυτό -να κρίνεις μια γυναίκα από το τι φοράει- είναι χόμπι του προηγούμενου αιώνα #mansplaining"

Γιατί μέχρι να μη χρειάζεται να υπάρχουν τέτοια σχόλια, θα χρειάζεται να απαντώνται.