Διαζύγιο: Ο Νο1 παράγοντας για να σωθεί ένας γάμος

Δημοσιεύθηκε στις

Yπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα ζευγάρια επιλέγουν να καταθέσουν αίτηση διαζυγίου: η έλλειψη οικογενειακής υποστήριξης, η απιστία και η συμβατότητα είναι οι τρεις κυριότεροι, σύμφωνα με έρευνα του Forbes Advisor, η οποία διεξήγαγε δημοσκόπηση σε 1.000 Αμερικανούς που έχουν πάρει διαζύγιο ή παίρνουν τώρα διαζύγιο.

Όμως, σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι ο γάμος τους θα μπορούσε να είχε σωθεί. Μόνο το 5% αυτών δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα... σωτηρίας.


Οι πέντε βασικοί παράγοντες που οι διαζευγμένοι πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να είχαν σώσει το γάμο τους:

  1. Καλύτερη κατανόηση της δέσμευσης πριν από τον γάμο
  2. Καλύτερη κατανόηση των αξιών και των ηθών του συντρόφου τους πριν από τον γάμο
  3. Να περιμένουν περισσότερο χρόνο για να δημιουργήσουν οικογένεια
  4. Αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας από ψυχολόγο ή σύμβουλο ζευγαριών
  5. Να περιμένουν περισσότερο για να παντρευτούν

Από τους ερωτηθέντες, το 63% δήλωσε ότι μια καλύτερη κατανόηση της δέσμευσης πριν από τον γάμο θα μπορούσε να είχε σώσει τη συμβίωσή τους. Μάλιστα, το 34% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο γάμος τους έληξε λόγω απιστίας.

Περισσότεροι από τους μισούς, το 56%, των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι μια καλύτερη κατανόηση των αξιών και των ηθών του συντρόφου τους θα μπορούσε να τους είχε βοηθήσει να αποφύγουν το διαζύγιο.

Το 44% δήλωσε ότι η αναμονή για τη δημιουργία οικογένειας θα μπορούσε να είχε σώσει το γάμο τους.

Τα παιδιά φαίνεται να αποτελούν σημείο αιχμής για πολλά ζευγάρια, με το 43% των διαζευγμένων να δηλώνουν ότι οι γονεϊκές διαφορές αποτελούσαν βασική πηγή σύγκρουσης με τον σύντροφό τους, όπως και ο καταμερισμός της εργασίας στο νοικοκυριό.