Διακοπές στο... θέατρο για παιδιά 5 έως 12 ετών

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

 

Διακοπές στο …θέατρο συνεχίζουν να κάνουν στη Θεσσαλονίκη παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, καθώς ξεκίνησε χθες ο 2ος κύκλος του Ολοήμερου Θερινού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.


Πρόκειται για τρεις θεματικές εβδομάδες, όπου οι μικροί φίλοι του θεάτρου μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, προκειμένου να επικοινωνήσουν, να μοιραστούν, να εξελιχθούν και να διασκεδάσουν.

Η κάθε μία από τις τρεις εβδομάδες έχει το δικό της θέμα, το οποίο συντονίζει μια ομάδα από έμπειρους παιδαγωγούς, με τη συνεργασία ηθοποιών του ΚΘΒΕ, με συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως: ξεναγήσεις σε χώρους του θεάτρου, διαδραστικούς περιπάτους (πολιτιστικές-εκπαιδευτικές δράσεις σε χώρους εκτός θεάτρου), μουσική, χορό-κίνηση, σκηνογραφία, θέατρο, αφήγηση, προβολές, ζωγραφική, ειδικές κατασκευές.

Διακοπές στο... θέατρο για παιδιά 5 έως 12 ετών

Στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΚΘΒΕ είναι να μυήσουν τα παιδιά στη μαγεία του θεάτρου και μέσα από τη θεατρική έκφραση και το παιχνίδι να γνωρίσουν τα διαφορετικά είδη θεάτρου, να εξερευνήσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, να ανακαλύψουν νέες δεξιότητες και να διερευνήσουν τόσο το δικό τους ρόλο όσο και των άλλων στην κοινωνία. Τα τμήματα αφορούν παιδιά ηλικίας 5-6 ετών, 7-8 ετών, 9-10 ετών και 11-12 ετών.

Το πρόγραμμα αρχίζει κάθε μέρα από τις 7μιση το πρωί και ολοκληρώνεται στις 4 το απόγευμα, αλλά παρέχει ευελιξία στη συμμετοχή, ενώ περιλαμβάνει δραστηριότητες που ποικίλουν και εναλλάσσονται μέσα στην εβδομάδα. Μάλιστα, μέσα στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνεται πρωινό και μεσημεριανό γεύμα.

Το πρόγραμμα των θεματικών εβδομάδων είναι το εξής:

21-25/08: Ας επινοήσουμε τη δική μας παράσταση με Μουσική (μιούζικαλ)

28-01/09: Ας επινοήσουμε τη δική μας παράσταση με αυτοσχεδιασμό και σκιές (ρεαλισμός, συμβολισμός, πειραματισμός)

Διακοπές στο... θέατρο για παιδιά 5 έως 12 ετών