Brownies με κολοκυθάκι: δε θα πιστεύετε στη νοστιμιά του!
Δημοσιεύθηκε στις
Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Τι χρειαζόμαστε
- 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κακάο
- 1/2 κ.γλ. baking powder
- 1/4 .γλ. αλάτι
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 100 γρ. ζάχαρη καστανή μαλακιά
- 100 γρ. ζάχαρη λευκή
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 1 μεσαίο κολοκυθάκι τριμμένο
Τι κάνουμε
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ξηρά υλικά (αλεύρι, κακάο, baking powder, αλάτι).
- Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ το βούτυρο, τις ζάχαρες και τα αυγά.
- Ρίχνουμε τα υλικά του ενός μπολ μέσα στο άλλο, προσθέτουμε το κολοκυθάκι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 20-30 λεπτά (κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας και αν βγει καθαρή, το brownie είναι έτοιμο).
*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"