Αθωώθηκαν η μητέρα και η γιαγιά του 5χρονου που το άφησαν μόνο του στο σπίτι

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Αθώες κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η μητέρα και η γιαγιά του 5χρονου αγοριού που εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς μόνο του στο σπίτι του στον Λαγκαδά την περασμένη Τετάρτη.

Το δικαστήριο έκρινε πως το παιδί δεν εκτέθηκε σε κίνδυνο και τις απάλλαξε από την κατηγορία της έκθεσης ανήλικου σε κίνδυνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδάκι εντόπισαν αστυνομικοί που ερευνούσαν άλλη υπόθεση της οικογενείας του και έτσι μετέβησαν στο σπίτι τους στην περιοχή του Λαγκαδά για να τους αναζητήσουν.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 39χρονη μητέρα φέρεται να έφυγε από το σπίτι για να πάει στη δουλειά της, ενώ η γιαγιά του παιδιού, αποχώρησε και εκείνη από το σπίτι, αφήνοντας μόνο του τον 5χρονο μέχρι να τον βρουν οι αστυνομικοί.

Η 39χρονη μητέρα του παιδιού δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ενώ η 61χρονη υποστήριξε ότι χρειάστηκε να φύγει από το σπίτι εσπευσμένα, λέγοντας σε έναν γείτονα να κοιτάει από το παράθυρο αν το παιδί είναι καλά, όταν ενημερώθηκε ότι συγγενικό της πρόσωπο πήγαινε προς τα ζώα τους οπλοφορώντας.