Αστρολογικές προβλέψεις για το 2023: Πως θα κυλήσει η νέα χρονιά

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η αρχή της χρονιάς, μάς βρίσκει με δύο πλανήτες να κινούνται ανάδρομα. Τον Ερμή στον Αιγόκερω μέχρι τις 18.1 και τον Άρη στους Διδύμους μέχρι τις 12.1. Εξαιτίας αυτού, εάν θέλουμε να κάνουμε κάτι σημαντικό, θα ήταν προτιμότερο να το μεταφέρουμε για το τέλος του Ιανουαρίου.

Από την Γιώτα Ανδρεάδου


Εκλείψεις 2023:

19.4.23 Ηλιακή στις 29 μοίρες του Κριού 5.5.23 Σεληνιακή στις 14 μοίρες του Σκορπιού 14.10.23 Ηλιακή στις 21 μοίρες του Ζυγού 28.10 Σεληνιακή στις 5 μοίρες του Ταύρου

Οι φετινές εκλείψεις επηρεάζουν πιο άμεσα τους Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους, Αιγόκερους καθώς και Ταύρους, Σκορπιούς, Υδροχόους και Λέοντες. Οι εκλείψεις μας δείχνουν συνήθως σε ποιούς τομείς της ζωής μας μπορεί να βιώσουμε μεγαλύτερη αστάθεια και αλλαγές. Στους τομείς αυτούς πρέπει να δούμε τι χρειάζεται να αφήσουμε πίσω μας για να προχωρήσουμε παρακάτω πιο ανάλαφροι και να εξελιχθούμε. Μας επηρεάζουν πιο έντονα όταν έχουμε τον Ήλιο, τον Ωροσκόπο ή και άλλους προσωπικούς πλανήτες κοντά στις μοίρες που συμβαίνει η έκλειψη.

Δίας στον Κριό από 20.12.22 έως 16.5.23:

Ο μεγάλος ευεργέτης του ζωδιακού, ο Δίας, θα μοιραστεί φέτος σε δύο ζώδια, στον Κριό και στον Ταύρο. Από τις 20.12.22 μέχρι και τα μέσα Μαΐου περίπου θα βρίσκεται στον Κριό και θα χαρίσει τα δώρα του σε Κριούς, Λέοντες, Τοξότες καθώς και Διδύμους, Υδροχόους, Ζυγούς. Με το ταξίδι του στον Κριό, ξεκινά ένας νέος 12ετής κύκλος. Σκέψου τι είχε συμβεί στην ζωή σου την περίοδο 2010 – 2011. Τι είχες ευχηθεί τότε; Έγινε κάτι πραγματικότητα από αυτά που είχες τότε ονειρευτεί; Είχε μπει η ζωή σου μια νέα πορεία; Με τον Δία ισχύει το εξής: πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί θα βγει αληθινό! Ίσως όχι άμεσα. Ίσως να γίνει η πραγματικότητά σου σε λίγους μήνες ή ακόμη και λίγα χρόνια αργότερα. Θα γίνει όμως! Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως ο Δίας είναι ο Άγιος Βασίλης, αν και μπορεί να συμβεί και αυτό. Όταν βρισκόμαστε όμως υπό την επιρροή του, πρέπει να αφήσουμε τις δικαιολογίες και να κινηθούμε προς τον στόχο μας. θα χρειαστεί να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά για να αρπάξουμε τις ευκαιρίες που θα εμφανιστούν στον δρόμο μας. Αντί να διώχνουμε τις εμπνεύσεις μας σαν ενοχλητικές μύγες, ας αγκαλιάσουμε κάθε δημιουργική ιδέα και ας την βάλουμε άμεσα σε εφαρμογή.

Δίας στον Ταύρο από 17.5.23 έως 25.5.24:

Στις 17 Μαΐου, ο Δίας θα εγκαταλείψει το πύρινο περιβάλλον και την ταχύτητα του Κριού και θα περάσει για έναν χρόνο στο γήινο και σταθερό περιβάλλον του Ταύρου. Θα ευνοήσει περισσότερο Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους καθώς και Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες. Ιδιαίτερα οι Ταύροι, αλλά και γενικότερα τα σταθερά ζώδια δηλαδή Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος, θα βοηθηθούν πολύ από αυτήν την πλανητική αλλαγή. Είναι τα τέσσερα ζώδια που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ταλαιπωρηθεί λιγάκι περισσότερο. Το 2023 όμως, έρχεται για να σας φέρει ελπίδα και για να σας βοηθήσει να πάρετε επιτέλους βαθιές ανάσες. Με την είσοδο του Δία στον Ταύρο, εκτός από την αισθητή βελτίωση που έτσι και αλλιώς θα δούνε και θα βιώσουνε τα σταθερά ζώδια, θα βελτιωθεί σίγουρα και η γενικότερη οικονομική κατάσταση. Σε προσωπικό επίπεδο, μπορούμε να δούμε σε ποιόν τομέα του ωροσκοπίου μας πέφτει το ζώδιο του Ταύρου και έτσι θα δούμε σε ποιόν τομέα θα λάβουμε το δωράκι μας από τον Δία. Η φύση του πλανήτη πάντως, είναι υπερβολική και
γενναιόδωρη.. Οπότε, μην συμβιβάζεσαι με τα λίγα, αλλά πήγαινε για τα πολλά! Ζήτα το κάτι παραπάνω!

Κρόνος στους Ιχθύς από 7.3.23 έως 13.2.26:

Στις 7 Μαρτίου ο Κρόνος, ο μεγάλος αυτός δάσκαλος του ζωδιακού, θα αφήσει πίσω του το ζώδιο του Υδροχόου για να περάσει στους Ιχθύς. Από αυτήν την νέα πλανητική θέση, θα ευνοεί περισσότερο τους Σκορπιούς, Καρκίνους, Ταύρους και Αιγόκερους. Ο οίκος που επηρεάζεται από τον Κρόνο σε ένα ωροσκόπιο, είναι ο οίκος που μάλλον θα χρειαστεί να δούμε με μεγαλύτερη σοβαρότητα και να δουλέψουμε, για να λάβουμε τα οφέλη. Για παράδειγμα, εάν ο Κρόνος επηρεάζει τον τομέα της υγείας, ίσως θα ήταν σοφό να αλλάξω διατροφική συμπεριφορά ή να επισκεφθώ έναν γιατρό, ενώ τόσο καιρό δεν το κάνω. Ο Κρόνος στους Ιχθύς, δηλαδή μέσα στην χώρα του Ποσειδώνα, θα μας προσφέρει ρεαλισμό και καθαρή ματιά στα πράγματα. Ήρθε η ώρα για να αποκτήσουν δομή τα όνειρα και να γίνουν πραγματικότητα.

Κεφάλαιο Πλούτωνας:

Ο Πλούτωνας, θα συνεχίσει το ταξίδι του στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερου. Για το 2023 θα κινηθεί στις τελευταίες 3 μοίρες του ζωδίου (27, 28, 29 μοιρες) επηρεάζοντας και δίνοντας την ευκαιρία για μεταμόρφωση και αλλαγή στα ζώδια του παρορμητικού σταυρού, δηλαδή Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους των τελευταίων ημερών.

Το 2023 όμως, από 24.3.23 μέχρι 10.6.23, ο Πλούτωνας θα περάσει για λίγο στο ζώδιο του Υδροχόου, κάνοντας εκεί ένα πρώτο δοκιμαστικό ταξίδι και έτσι θα δώσει στους Υδροχόους, Λέοντες, Ταύρους και Σκορπιούς των πρώτων πρώτων ημερών, μία ενδεικτική γεύση σχετικά με το τι θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια, όταν δηλαδή ο Πλούτωνας θα μπει στον Υδροχόο για τα καλά πια, το 2024 και θα παραμείνει εκεί για τα επόμενα 20 περίπου χρόνια. Σε αυτήν την εικοσαετία, έχουμε να δούμε σίγουρα πολλές εξελίξεις σε ό,τι αφορά τον τομέα των επιστημών, των ανακαλύψεων, την τεχνολογία και το ίντερνετ. Ακόμη, θα δούμε πιο απελευθερωμένες κοινωνίες, στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο άνθρωπος, οι ελευθερίες και τα δικαιώματά του.

H αστρολόγος Γιώτα Ανδρεάδου

Ανδρεάδου Γιώτα

Αστρολόγος

Mail panagiotaa4@gmail.com

Viber 0049 1794969019