Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη μικρή Ιριδα – Η ώρα θανάτου και τα κενά στην υπόθεση

Δημοσιεύθηκε στις

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα για το θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα. Ο «κλοιός» σφίγγει όλο και περισσότερο για τη μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμέν η στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενη για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Νέα στοιχεία, όμως έρχονται στο φως της δημοσιότητας και για το θάνατο της Ίριδας. Η εικόνα που παρουσίασε το μωρό όταν έφθασαν οι διασώστες στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη το μοιραίο πρωινό, λύνει το μυστήριο με την ώρα του θανάτου της.


«Λαμβάνοντας υπόψιν μας την αναφορά του πληρώματος του ΕΚΑΒ, το οποίο βρήκε την Ίριδα στις 11:35 παγωμένη, μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι είχε μειωθεί η θερμοκρασία του σώματός της περίπου έναν βαθμό Κελσίου, δεδομένου ότι η μυική ακαμψία χρειάζεται τουλάχιστον τρεις ώρες, ο θάνατος τοποθετείται μεταξύ 09:30 -10:30» είπε, μιλώντας στο Star, ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Σύμφωνα με το in.gr, τα κενά και οι αντιφάσεις στον θάνατο της Ίριδας είναι πολλά. Γιατί δεν κλήθηκε η αστυνομία αμέσως μόλις βρέθηκε νεκρό το παιδί; Γιατί δεν πήραν αμέσως καταθέσεις από τους γονείς και τη Δήμητρα Πισπιρίγκου; Ποιος τελικά ειδοποίησε την αστυνομία και πότε;

«Για την Ίριδα, το δεύτερο κοριτσάκι, είχε καταλήξει ήδη όταν ήρθε εδώ πέρα. Ήρθε λίγο καθυστερημένα, παρότι στην προσπάθεια ανάνηψης την οποία κάναμε πάνω από μισή ώρα δεν κατορθώσαμε να πετύχουμε τίποτα. Εμείς, πάντως, δεν έχουμε ενημερώσει την αστυνομία από ότι γνωρίζω, ούτε οι γιατροί μας στο νοσοκομείο εδώ. Πιθανότατα το έκανε το ΕΚΑΒ που ενημερώνει πάντα για αυτές τις καταστάσεις» ανέφερε ο διοικητής του Καραμανδάνειο Νοσοκομείου.

«Η Ρούλα μου είπε ότι η Ίριδα πέθανε στο νοσοκομείο»

Η Ρουλα Πισπιρίγκου μετά τον θάνατο της Ίριδας έλεγε σε φίλη της ότι το παιδί πέθανε στο νοσοκομείο.

«Μου είπε ότι είχε γαστρεντερίτιδα. ‘Το πήγα λέει στο Καραμανδάνειο και έχει αφυδατωθεί. Του βάλανε ορό και βγήκα με το Μάνο να κάνω ένα τσιγάρο. Ακούω φωνές και γυρνάω πίσω και είχε πάθει ανακοπή το παιδί’ μού είχε πει. Και μετά άκουγα ότι το παιδί πέθανε στο σπίτι και δεν ήξερα τι να πιστέψω» ανέφερε φίλη της 33χρονης.