Αποκάλυψη για την Μαντλίν: Δολοφονήθηκε λίγο μετά την απαγωγή της

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν από το τουριστικό θέρετρο Πράια ντα Λουζ της περιοχής Αλγκάρβε στην Πορτογαλία το 2007, είχε συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη. Οι εντατικές και πολύχρονες έρευνες των πορτογαλικών και βρετανικών αρχών δεν έριξαν φως στην υπόθεση, ήταν λες και άνοιξε η γη και κατάπιε το 3χρονο κοριτσάκι.

Αυτή την εβδομάδα θα έκλεινε τα 18 της χρόνια, και πλέον φαίνεται πως οι γερμανικές  αρχές είναι πιο κοντά από ποτέ στη λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης. Όπως λένε, έχουν πλέον στην κατοχή τους νέα στοιχεία για το τι συνέβη εκείνη την εποχή στην Πορτογαλία, καθώς διαθέτουν τηλεφωνικές συνομιλίες, οι οποίες ενοχοποιούν τον Κριστιάν Μπρίκνερ για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν. Οι συνομιλίες αυτές μπορεί να αποκαλύψουν τις κινήσεις του Γερμανού άνδρα το 2007, την περίοδο εξαφάνισης της μικρής.


«Για αρκετό καιρό οι γερμανικές αρχές ανέφεραν πως έλειπαν βασικά κομμάτια από το παζλ. Οι νέες πληροφορίες που έχουν στην κατοχή τους, είναι αυτά τα κομμάτια που έλειπαν» ανέφερε στην εφημερίδα «Mirror» o Γερμανός εισαγγελέας.

Με βάση, πάντως, νέα ηχητικά ντοκουμέντα, ο εισαγγελέας Κριστιάν Βόλτερς που ερευνά την εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού, θεωρεί ότι η Μαντλίν είναι νεκρή κι ότι το κορίτσι δολοφονήθηκε στην Πορτογαλία. Επίσης, ότι ο άνθρωπος που την σκότωσε δεν είναι άλλος από τον υπ' αριθμόν 1 ύποπτο, τον 44χρονο σήμερα Γερμανό Μπρίκνερ.

Ο Γερμανός εισαγγελέας διαφωνεί με τους ερευνητές που ισχυρίζονται ότι ο Μπρίκνερ μετέφερε τη Μαντλίν από την Πορτογαλία στη Γερμανία. Ο Βόλτερς θεωρεί ότι το κορίτσι δολοφονήθηκε λίγες ώρες μετά την απαγωγή του, στο τουριστικό θέρετρο. Τόνισε επίσης πως υπάρχουν αποδείξεις πως η μικρή Μαντλίν δολοφονήθηκε από τον Μπρίκνερ, ωστόσο μέχρι στιγμής καμία δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα.

«Συνεχίζουμε να επιμένουμε ότι ο άνδρας που έχει αναγνωριστεί ως ο βασικός ύποπτος είναι αυτός που διέπραξε το έγκλημα και δεν ψάχνουμε κάποιον άλλο», υποστηρίζει ο Γερμανός εισαγγελέας.

Οι ερευνητές της υπόθεσης ευελπιστούν να απαγγείλουν κατηγορίες στον Γερμανό Μπρίκνερ έως το τέλος του καλοκαιριού.

Το διάστημα μεταξύ 1995 και 2007, ο Γερμανός Μπρίκνερ ζούσε στην περιοχή της Αλγκάρβε στην Πορτογαλία. Κατά το διάστημα αυτό άλλαζε συχνά επαγγέλματα, ενώ είναι γνωστό πως προέβαινε συχνά σε διαρρήξεις σπιτιών και τουριστικών καταλυμάτων. Ενώ είχε καταγγελθεί κι άλλες φορές για παιδοφιλία.

Οι Γερμανοί κατήγοροι αποκάλυψαν πως ο Μπρίκνερ φαίνεται να είχε λάβει μια κλήση από πορτογαλικό αριθμό τηλεφώνου τη βραδιά που εξαφανίστηκε το παιδί.

Ο 44χρονος ύποπτος, σήμερα εκτίει ποινή φυλάκισης 7 ετών για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας στο Αλγκάρβε το 2005.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από ένα μάρτυρα το περασμένο καλοκαίρι, ο οποίος κατέθεσε στην αστυνομία, ότι ο Μπρίκνερ, του είχε αποκαλύψει ενώ έπιναν μαύρες ότι είχε απαγάγει τη μικρή.