Αντιγόνη Δρακουλάκη: Το λάθος που έκανε με το γιο της και γιατί την αποκαλεί "τρελούλα"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η ηθοποιός Αντιγόνη Δρακουλάκη μίλησε στην Τζένη Θεωνά για τον γιο της, τις ισορροπίες που άλλαξε ο ερχομός του αλλά και για τη γνωριμία με τον σύζυγό της σε έναν αγώνα τένις.

Η Αντιγόνη Δρακουλάκη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Μαμά-δες» και αναφέρθηκε στην εμπειρία της ως μαμά και τις προσπάθειες που κάνει για να έχει το παιδί της ευτυχισμένο.


Η ηθοποιός αναφέρθηκε και στην γνωριμία της με τον σύζυγό της σε ένα αγώνα τένις και πώς πλέον παίζουν στο ίδιο γήπεδο για το καλό της οικογένειας.

«Με τον σύζυγό μου γνωριστήκαμε σε έναν αγώνα τένις. Επειδή ξέρουμε τις “κινήσεις” πια έχουμε εκεχειρία και είμαστε σε αναμονή για τον τελικό. Δεν υπάρχει χρόνος να κάνουμε κοινά χόμπι. Βλέπουμε ERTflix και το παράπονο του μικρού είναι ότι η τηλεόραση είναι εκπαιδευτική. Είναι 6.5 χρονών ο γιος μου ο Άρης και είναι πρώτη Δημοτικού. Η πρώτη μέρα στο σχολείο ήταν ενδιαφέρουσα, είχε μια μεγάλη τσάντα. Ήταν κάτι καινούργιο για αυτόν με πολλά παιδιά και υποχρεώσεις, γιατί δεν είναι παιχνίδι, καναπές και μαξιλαράκια. Ήταν ένα σοκ αλλά έχει αρχίσει και προσαρμόζεται. Μπαίνει σε μια διαδικασία και προσπαθώ και εγώ να του φτιάξω ένα φανταστικό κόσμο ότι θα μάθει πράγματα, θα γίνει σοφός.

Μου λέει “είσαι τρελούλα μαμά, λες ψέματα”. Και διαστημική μαμά, με λέει. Οι εκπαιδευτικοί λένε πώς πρέπει να διαβάζει μόνος του. Ο χειρότερος εφιάλτης είναι μια μητέρα να σβήνει με γομολάστιχα. Είναι εφιάλτης και για την ανάπτυξη του παιδιού και για την αυτονομία του, γιατί δεν τον βοηθάει.

Ελπίζω να έχει αυτοπεποίηθηση, αυτό είναι το βασικό μου άγχος. Η εποχή είναι δύσκολη, τα παιδιά βάλλονται από πολλά πράγματα. Είναι πολύ εύκολο ακόμα κι εμείς από πολλή αγάπη, φροντίδα, να τα ακυρώσουμε, να τα εξαφανίσουμε.

Ένα λάθος που έκανα, επειδή συζητάγαμε πολύ για την Τέχνη, του αρέσει πολύ να ζωγραφίζει, είναι ότι του έμαθα ότι στη Τέχνη δεν είναι τίποτα λάθος, είναι όλα σωστά. Κι όταν τον διορθώνω σε κάτι μου λέει "μα δεν είναι τίποτα λάθος, είναι όλα σωστά".

Ο ερχομός ενός παιδιού τα αλλάζει όλα. Είναι ένα μαγικό πλασματάκι, τόσο δα μικρό που έχει τρομερή δύναμη και φέρνει μια άλλη κατάσταση στην οικογένεια.

Έγινα πρώτη φορά μαμά, με τον Μόμπι, το σκυλάκι μου. Φέτος τον χάσαμε και ο Άρης λέει ότι η οικογένεια δεν μπορεί να είναι ίδια γιατί λείπει ένα. Είναι σημαντικό το πώς μπορείς να γίνεις μητέρα από ένα ζώο γιατί μαθαίνεις πώς να φροντίσεις μια οντότητα. Σκεφτόμαστε να πάρουμε άλλο σκυλάκι – αδελφάκι. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις...», ανέφερε.

Όπως εξομολογήθηκε, ο Άρης είναι συχνός θεατής στο θέατρο από πολύ μικρός, κάθεται σούζα και όπως λέει και στους συμμαθητές του "δεν τρώμε, δεν πίνουμε, είμαστε ακίνητοι στο θέατρο..."

Ο σύζυγος της είναι γιατρός και όπως λέει είναι δύσκολο γιατί το τηλέφωνο χτυπάει οποιαδήποτε ώρα, δεν υπάρχουν αργίες, τριήμερα κλπ.

Η Αντιγόνη Δρακουλάκη μεγάλωσε σε ένα χωριό στην Κρήτη, όπου ο μπαμπάς της είχε κινηματογράφο. «Μεγάλωσα σε μια σκοτεινή αίθουσα, αυτός ήταν ο δικός μου παιδότοπος. Είχε σκηνή, παρασκήνια, καμαρίνια. Ήμουν πολύ τυχερή, είχαν καλούς γονείς, πολύ τρυφεροί, δοτικοί».