Ανθή Σαλαγκούδη: «Στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε τις γυναίκες ως τεκνοποιητική μηχανή»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η Ανθή Σαλαγκούδη μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» και σημείωσε πως ποτέ δεν είχε σκεφτεί τον εαυτό της να παρουσιάζει  δελτίο ειδήσεων.

«Δεν με είχα σκεφθεί ποτέ σε δελτίο ειδήσεων αλλά από όσα έχω κάνει είναι αυτό που μου ταιριάζει περισσότερο, με ιντριγκάρει. Έχω γίνει junkie της ενημέρωσης, ξυπνάω κάθε πρωί και βλέπω ενημέρωση» είπε αρχικά για τα επαγγελματικά της, η Ανθή Σαλαγκούδη.


Σχετικά με την κατάψυξη ωαρίων, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια τόνισε: «Επειδή δεν είχα την επιθυμία μέχρι και σήμερα να γίνω μητέρα, αλλά σκέφτομαι ότι μπορεί να την έχω σε μεγαλύτερη ηλικία και σκέφτηκα να το κάνω για να έχω κι αυτήν την επιλογή. Δεν μπορώ να σου πω σίγουρα, γιατί μπορεί να μην γίνω ποτέ μανούλα, μπορεί να αποφασίσω να υιοθετήσω. Καταλαβαίνω ότι είναι μεγάλη ευθύνη να μεγαλώνεις μόνη σου ένα παιδί, αλλά θέλω να σου πω ότι κάτι τέτοιο δεν με τρομάζει».

Η Ανθή Σαλαγκούδη μίλησε όμως και για το θέμα που απασχολεί τις τελευταίες μέρες που αφορά την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια και την παρένθετη μητέρα.

«Υπάρχει μια διάκριση στο θέμα της παρένθετης μητέρας, αφού επιτρέπεται μόνο στα ετερόφυλα ζευγάρια. Ο θεσμός της παρένθετης μητέρας δεν ανακαλύφθηκε τώρα για τα ομόφυλα ζευγάρια, υπάρχει. Στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε τις γυναίκες ως τεκνοποιητική μηχανή».