Ανθή Σαλαγκούδη για την κατάψυξη ωαρίων: «Αν γνώριζα αυτά που έμαθα από τη διαδικασία, θα το έκανα πολύ νωρίτερα»

Δημοσιεύθηκε στις

Η Ανθή Σαλαγκούδη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Ζήσε αλλιώς» και μοιράστηκε την δική της εμπειρία με την κατάψυξη ωαρίων.

Η γνωστή παρουσιάστρια αποκάλυψε πως μεγάλο ρόλο έπαιξε και η μητέρα της, η οποία για αρκετά χρόνια της έφερνε το παράδειγμα της κρυοσυντήρησης, το οποίο και τελικά έκανε πράξη.


«Πριν ενάμιση χρόνο έκανα κατάψυξη ωαρίων. Το είχα στο μυαλό μου πολλά χρόνια και δυστυχώς κατέληξα να το κάνω πριν από ενάμιση. Αν γνώριζα όταν μπήκα στη διαδικασία πολύ πιο πριν, θα το έκανα νωρίτερα. Η αναπαραγωγική μας ηλικία δεν έχει να κάνει απαραίτητα με τη βιολογική. Τα ωάριά μας και οι ωοθήκες μας γερνάνε. Καλό είναι πώς όταν φτάσεις σε ένα κρίσιμο ηλιακό σημείο, να μη νιώθεις ότι σε απειλή η ηλικία.

Δεν είναι επώδυνη διαδικασία. Το δυσάρεστο είναι ότι πρέπει να πάρεις ορμόνες. Η ορμόνη ΑΜΗ ήταν χαμηλά και χρειάστηκε να πάρω διπλή δόση, να κάνω περισσότερες ενέσεις. Πρέπει να κάνεις όλες τις εξετάσεις τις γυναικολογικές να ξέρεις σε τι κατάσταση είναι ο οργανισμός σου και μετά να ακολουθήσεις την φαρμακευτική αγωγή.

Μπορείς να το κάνεις και με φυσικό κύκλο. Να πηγαίνεις κάθε μήνα όταν παράγεις ωάρια και να στα παράγουν με φυσικό τρόπο αλλά είναι χρονοβόρο και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είναι γόνιμα τα ωάρια. Σε κάποιο σημείο είχα καταλήξει να κάνω τέσσερις ενέσεις τη μέρα!» ανέφερε η Ανθή Σαλαγκούδη.

«Ένας από τους ανθρώπους που με έβαλε σε αυτό το mindset ήταν η μητέρα μου. Είμαι τυχερή και έβλεπε ότι δεν με απασχολεί το θέμα της οικογένειας και μου έλεγε να σκεφτώ να μπω στη διαδικασία. Πήρα την απόφαση να το κάνω επειδή μια καλή μου φίλη το έκανε πριν από εμένα. Υπήρχαν πολλές φίλες μου, δυστυχώς, που δεν γνώριζαν και έφτασαν σε ένα σημείο που είναι μη αναστρέψιμο. Όταν έψαχνα και έχω το σύνδρομο της καλής μαθήτριας και θέλω να ξέρω τα πάντα, έψαχνα πολύ και υπήρχε κενό στην ενημέρωση!

Πολλά ταμπού και κουτάκια που είχα στο κεφάλι μου έσπασαν όταν μπήκα σε αυτή τη διαδικασία. Ένιωσα ότι πήρα την κατάσταση στα χέρια μου, ότι έχω τον έλεγχο!» κατέληξε η παρουσιάστρια.