Άνοιξε η Disneyland στο Παρίσι: Με μέτρα και χωρίς αγκαλιές στον Μίκι Μπους

Δημοσιεύθηκε στις

Παιδιά σας έχω ευχάριστα νέα. Το θεματικό πάρκο της Disneyland στο Παρίσι άνοιξε τις πόρτες του για τους επισκέπτες σήμερα, μετά από οκτώ μήνες! Μήπως ήρθε η ώρα για ταξίδια;

Το πάρκο έμεινε κλειστό για σχεδόν οκτώ μήνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, με τους υπεύθυνους να εφαρμόζουν μέτρα ασφαλείας προκειμένου να εμποδίσουν τη διασπορά του ιού.


Εργαζόμενοι του πάρκου, ντυμένοι ως οι αγαπημένοι χαρακτήρες της Ντίσνεϊ (Μίκι Μάους, Μίνι Μάους και Γκούφι), ήταν διαθέσιμοι για μια σέλφι με τους επισκέπτες, τηρώντας, ωστόσο, τις αποστάσεις.

Σύμφωνα με τους αναθεωρημένους κανόνες του πάρκου, «οι στενές διαδράσεις, μεταξύ αυτών οι αγκαλιές, θα απαγορεύονται προσωρινά». Επιπλέον, οι επισκέπτες άνω των 6 ετών θα απαιτείται να φορούν μάσκες.
Εντούτοις, παρά τα μέτρα, οι επισκέπτες που βρέθηκαν εκεί τη στιγμή που άνοιξαν οι πύλες ήταν εκστασιασμένοι. Μεταξύ αυτών η Εμελίν Ν’ Ζαλακάντα, μια 22χρονη φοιτήτρια: «Νιώθω σαν να το περίμενα αυτό ολόκληρη τη ζωή μου. Έχουν περάσει μήνες», από τότε που έκλεισε, είπε η νεαρή γυναίκα.

«Είναι απλά φανταστικό. Είμαι τόσο συγκινημένη που βλέπω όλους αυτούς τους ανθρώπους ξανά». Η Νατάσα Ραφάλσκι, διευθύνουσα σύμβουλος της Disneyland Paris, δήλωσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, πως η επαναλειτουργία του πάρκου αποτελεί μια στιγμή ορόσημο για τον τουριστικό κλάδο και τον τομέα της φιλοξενίας στη Γαλλία, που αναδύεται από την πανδημία.

«Όλοι μας περιμέναμε με ανυπομονησία αυτή τη στιγμή», δήλωσε. «Εστιατόρια, ξενοδοχεία, θεματικά πάρκα, οι άλλοι χώροι του κλάδου φιλοξενίας, είναι απαραίτητοι στη ζωή του γαλλικού λαού».