Ανίτα Μπραντ στο all4mama: Μακάρι να είχα κάνει ήδη δεύτερο παιδί

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Σε κερδίζει με την πρώτη κουβέντα. Η Ανίτα Μπραντ είναι τόσο όμορφη όσο φαίνεται και τόσο γλυκιά, όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε. Με καταγωγή από την Ουγγαρία, η καλοσύνη της, η ευγένεια και η ζεστασιά που εκπέμπει, καταρρίπτει το μύθο της "ψυχρής" βορειοευρωπαίας.

Συνέντευξη στην Έλενα Νικολάου


Τη συναντήσαμε σε event της Nivea στην παραλία, όπου παραβρέθηκε με τη μητέρα της  και παρότι είχε να κυνηγάει τον μικρό της, ανάμεσα σε μπάλες και κουβαδάκια, δέχθηκε με χαρά να μιλήσει στο all4mama.gr, για τη μητρότητα και τις αλλαγές που έχει στη ζωή της το "Χριστοπουλάκι" της ,όπως αρέσκεται να αποκαλεί τον γιο της, Χρήστο.

Η γνωστή make up artist είναι άλλη μια σκληρά εργαζόμενη μαμά. Εξήγησε πως συνδυάζει εργασία και παιδί, τις δύσκολες ισορροπίες που προσπαθεί να κρατήσει, αποκάλυψε ότι ο σύζυγος της, Χάρης Χριστόπουλος κάνει όλα τα χατήρια στον μικρό τους, αλλά και ότι αυτή είναι η αυστηρή του σπιτιού. Επίσης εξέφρασε την επιθυμία της να κάνει και δεύτερο και τρίτο παιδί...

-Πόσο έχει αλλάξει αρχικά η ζωή και η καθημερινότητά σας με τον ερχομό του γιου σας;

-Έλενα δεν έχεις παιδάκι...Έχει αλλάξει 180 μοίρες. Είναι πολύ μεγάλη αλλαγή ο ερχομός ενός παιδιού σε ένα ζευγάρι. Όσο δύσκολο είναι όμως, είναι 100 φορές τόσο όμορφο, τόση η χαρά που σου δίνει.

-Τι μητέρα είστε;

-Δυστυχώς εγώ είμαι η αυστηρή στο σπίτι . Κάποιος πρέπει να είναι ο αυστηρός!

-Με τον άνδρα σας, κ. Χάρη Χριστόπουλο, έχετε τις ίδιες σκέψεις και την ίδια νοοτροπία στην ανατροφή;

-Ίδια νοοτροπία δεν έχουμε, γιατί εγώ κατάγομαι από άλλη χώρα. Μπορώ όμως να πω ότι θέλουμε να περάσουμε τις ίδιες αξίες στο παιδί, το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Εκείνος πάντως κάνει όλα τα χατίρια στο παιδί ενώ εγώ είμαι πιο αυστηρή.

-Πως βιώνετε την μητρότητα και τι αλλαγές έχουν έρθει με αυτή;

-Νομίζω ότι όλες οι μαμάδες που έχουν παιδάκι, είτε ένα είτε παραπάνω, μπορούν να παραδεχτούν ότι αλλάζει πάρα πολύ τη ζωή τους. Από εκεί που ήσουν μόνο εσύ και το ταίρι σου, τώρα δεν είστε εσείς η προτεραιότητα, αλλά είναι το παιδί. Αναγκαστικά όλα γυρνάνε γύρω από το παιδί. Γιατί είναι μία ψυχούλα που χρειάζεται τους γονείς, ειδικά στους πρώτους μήνες. Mέχρι να ανεξαρτητοποιηθεί, πρέπει να το φροντίζουμε εμείς.  Οπότε είναι πολλές οι αλλαγές. Δεν μπορώ να πω ότι δεν έχει τις δύσκολες στιγμές του. Αντιθέτως έχει πάρα πολύ δύσκολες στιγμές. Θεωρώ ότι δεν συζητιούνται αρκετά αυτές με ένα μωρό στο σπίτι και πόση ενέργεια αντλεί από την μητέρα. Γιατί τον πρώτο καιρό η μαμά είναι αυτή που πρέπει να είναι μέρα νύχτα με το μωρό . Αναγκαστικά λόγω θηλασμού το μικρό έχει εσένα περισσότερη ανάγκη.

ΑΝΙΤΑ ΜΠΡΑΝΤ - ΝΙΚΟΛΑΟΥ

-Πώς το διαχειρίζεστε τώρα με την εργασία σας;

-Ευτυχώς έχω την πολυτέλεια , δεν ξέρω αν είναι πολυτέλεια , ότι δουλεύω για τον εαυτό μου. Βέβαια όλα τα χρόνια που εργάζομαι ήταν έτσι, είμαι ελεύθερη επαγγελματίας. Τώρα έχω μία εταιρία με καλλυντικά και κοσμήματα. Το καλό είναι ότι μπορώ να προσαρμόζω λίγο το πρόγραμμα μου, ώστε να μπορώ να περάσω χρόνο με το μωρό.

Όμως για μένα η δουλειά δεν σταματά ποτέ. Δεν είναι ότι πηγαίνω σε ένα γραφείο και μετά από 8 ώρες γυρνώ στο σπίτι και έχω την δυνατότητα να αφιερωθώ 100% στην οικογένεια. Για μένα η δουλειά είναι 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα. Εκεί μπορεί να χάνω λίγο τις ισορροπίες. Έχει τύχει πολλές φορές να παίρνω τον μικρό στο γραφείο και αναγκαστικά όσες κοπέλες είμαστε εκεί με βοηθούν. Και η μητέρα με βοηθά πολύ και ο άντρας μου. Γενικά το βρίσκουμε. Κοίτα τα πρώτα δυο χρόνια είναι τα πιο δύσκολα νομίζω. Μετά γίνεται πιο ανεξάρτητο το παιδί.

-Τα terrible two που λένε;

-Ναι ναι. Τώρα βρισκόμαστε στην φάση της αντίδρασης. Δείχνει ότι δεν θέλει να κάνει κάτι. Αν δεν θέλει να κάνει κάτι, δεν θα το κάνει. Κάθεται στο πάτωμα και δεν κουνιέται.

-Κλείνοντας , το σκέφτεστε για δεύτερο παιδάκι ή είναι ακόμη νωρίς;

-Μακάρι να είχα κάνει ήδη δεύτερο παιδάκι! Εύχομαι στο μέλλον έχουμε και δεύτερο και τρίτο.