Ανατροπή με την Γ΄Λυκείου – Λήγουν νωρίτερα τα μαθήματα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Υπό το φόβο και την απειλή μαθητές της Γ' Λυκείου να κολλήσουν κορονοϊό για να χάσουν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, που είναι κομβικές για το μέλλον τους, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να ολοκληρωθεί νωρίτερα η σχολική χρονιά. Προσοχή από ισχύει μόνο για την Γ' Λυκείου.

Τα "λουκέτα" στα σχολεία όλο και αυξάνονται (έχουν φτάσει τα 900), λόγω ασθένειας, μαθητών και εκπαιδευτικών, με κορονοϊό, με αποτέλεσμα τόσο σύλλογοι γονέων, όσο και εκπαιδευτικών να θορυβηθούν. Η ανησυχία ήταν μην υπάρξουν μαθητές  της Γ' Λυκείου, που δεν θα μπορέσουν να δώσουν τις εξετάσεις τους κανονικά.


Το υπουργείο κατανόησε την ανησυχία αυτή και με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέττας Μακρή τα μαθήματα για την Γ’ Λυκείου λήγουν την Τετάρτη 2 Ιουνίου.

Η προηγούμενη απόφαση προέβλεπε πως όλες οι τάξεις στα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα έκλειναν την Παρασκευή 11 Ιουνίου, ημερομηνία που παραμένει εκτός από την Γ’ Λυκείου.

Η υφυπουργός Παιδείας, αποφάσισε την τροποποίηση της υπό στοιχεία 48293/ΓΔ4/27-4-2021 υπουργικής απόφασης που τιτλοφορείται ως «Λήξη μαθημάτων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διδακτικού έτους 2020-2021, (Β’ 1767), η οποία αντικαθίσταται ως εξής:

Ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020-2021 των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 11η Ιουνίου 2021, ημέρα Παρασκευή.

Για τη Γ’ τάξη των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020 – 2021 ορίζεται η 2α Ιουνίου 2021, ημέρα Τετάρτη.