Ανακαλούνται αμπούλες αντιγήρανσης πολύ γνωστής εταιρείας - Προσοχή!

Δημοσιεύθηκε στις

Κορίτσια όλες φροντίζουμε το πρόσωπο και το σώμα μας, όμως χρειάζεται προσοχή στα προϊόντα που επιλέγουμε. Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) δημοσιοποιεί την απόφασή του να ανακαλέσει όλες τις παρτίδες από ένα πολύ γνωστό καλλυντικό προϊόν.

Η ανάκληση αφορά το προϊόν Αμπούλες αντιγήρανσης Vichy LIFTACTIV Specialist peptide-C.


Το περιεχόμενο δεν είναι επικίνδυνο, αλλά η ανάκληση αποφασίστηκε διότι «διαπιστώθηκε ότι με την πάροδο του χρόνου και ανάλογα με τις συνθήκες αποθήκευσης και μεταφοράς, η πίεση που περιέχεται στις αμπούλες μπορεί να αυξηθεί και να αποδυναμώσει το γυαλί, γεγονός που ενδέχεται, σε σπάνιες περιπτώσεις, να οδηγήσει σε κίνδυνο κοψίματος κατά το άνοιγμα».

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για τις Αμπούλες αντιγήρανσης Vichy LIFTACTIV Specialist peptide-C

Ανακαλούνται αμπούλες αντιγήρανσης πολύ γνωστής εταιρείας - Προσοχή!

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την ανάκληση όλων των παρτίδων του καλλυντικού προϊόντος ‘Αμπούλες αντιγήρανσης Vichy LIFTACTIV Specialist peptide-C’ (συσκευασίες των 1, 10 και 30 αμπουλών), καθώς διαπιστώθηκε ότι με την πάροδο του χρόνου και ανάλογα με τις συνθήκες αποθήκευσης και μεταφοράς, η πίεση που περιέχεται στις αμπούλες μπορεί να αυξηθεί και να αποδυναμώσει το γυαλί, γεγονός που ενδέχεται, σε σπάνιες περιπτώσεις, να οδηγήσει σε κίνδυνο κοψίματος κατά το άνοιγμα.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας L’Oréal Hellas A.E.

Η εταιρεία L’Oréal Hellas A.E. οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του συγκεκριμένου καλλυντικού προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».