Αιγόκερως: Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Στοιχείο: Γη

Ποιότητα: Παρορμητικό


Κυβερνήτης: Κρόνος

Γενέθλια: 22/12 – 19/01

Ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο που συμβολίζει την έναρξη του χειμώνα, γήινο και προσγειωμένο σαν τα ψηλά βουνά.

Από την Γιώτα Ανδρεάδου

Ένα ζώδιο είναι βέβαια πολυσύνθετο, όπως και οι άνθρωποι, αλλά κάτι για το οποίο οι Αιγόκεροι είναι ιδιαίτερα ξακουστοί, και όχι άδικα, είναι για την εργατικότητα. Είναι οι άνθρωποι που αγαπούν την δουλειά και όταν αναλάβουν κάτι θα φροντίσουν να ολοκληρωθεί σωστά. Αν υπάρχουν Αιγόκεροι στον εργασιακό μας χώρο, τότε η δουλειά θα γίνει και καλά και στην ώρα της! Δεν γνωρίζουν τι θα πει επιπολαιότητα! Ένας χαρακτηριστικός εκπρόσωπος του ζωδίου, θα ασχοληθεί με όλες τις επιμέρους λεπτομέρειες όταν αναλάβει να κάνει κάτι. Λειτουργούν ακόμη καλύτερα όταν έχουν κάποιον συγκεκριμένο στόχο. Τους χαρακτηρίζει η συνέπεια, η τάξη και η οργάνωση σε σημείο που μπορεί να γίνουν καταπιεστικοί με τους άλλους. Είναι τελειομανείς και γιαυτό ταιριάζουν ιδανικά σε θέσεις που απαιτούν υπευθυνότητα. Τους αρέσει η καλή προετοιμασία και όταν στοχεύουν κάτι, το κάνουν μεθοδικά και επιμελώς. Προτιμούν να δουλεύουν, ακόμη και αν δεν έχουν επιτακτική ανάγκη για χρήματα. Η δουλειά απορροφά σημαντικό κομμάτι της ενέργειας τους και μπορεί να γίνει εστιακό σημείο της ζωής τους. Γιαυτό και ένας Αιγόκερως θα γίνει πιο εύκολα εργατικός μετανάστης, παρά ερωτικός! Έχουν μέσα τους μπόλικη δόση φιλοδοξίας, οπότε αν βρουν τις κατάλληλες συνθήκες και πιθανότητες για εργασιακή αναγνώριση και καριέρα, δεν θα διστάσουν ακόμη και να αλλάξουν τόπο διαμονής, παρόλο που αγαπούν την σταθερότητα και την ρουτίνα.

Είναι από αυτούς που ρισκάρουν σχετικά δύσκολα και αγαπούν τα αργά και σταθερά βήματα. Ως ένα ζώδιο της γης επιδιώκουν την σιγουριά και την ασφάλεια, τις οποίες πολύ συχνά αναζητούν και στους άλλους ή στο ταίρι τους. Είναι άνθρωποι οι οποίοι επιλέγουν την λιτότητα. Ακόμη και ένας σπάταλος Αιγόκερως συνήθως χρησιμοποιεί τα υλικά αγαθά με φειδώ.

Είναι ρεαλιστές και σοβαροί και μπορεί να παρουσιάζουν ένα αυστηρό προφίλ προς τα έξω. Η αλήθεια είναι πως δεν αγαπούν ιδιαίτερα τις συναισθηματικές εντάσεις και αυτό είναι ίσως που τους κάνει να φαίνονται ψυχροί και ορθολογιστές. Είναι αυτάρκεις, ανεξάρτητοι και ίσως μοναχικοί. Έχουν αυτοδυναμία και δεν θα αφήσουν εύκολα τον έλεγχο της ζωής τους πάνω στους άλλους. Τα άσκοπα λόγια δεν τους ταιριάζουν. Τις περισσότερες φορές θα προτιμήσουν να μιλήσουν με τα έργα! Λόγω εμποδίων και δυσκολιών, έχουν μάθει να κρατάνε μικρό καλάθι!

Μιλάμε άλλωστε για το ζώδιο που ελέγχει ο Κρόνος, ο οποίος συνήθως φέρει μαζί του και μια σχετική απαισιοδοξία. Αυτός είναι και ο λόγος, που αρκετά συχνά ένας Αιγόκερως θα γίνει ιδανικό ζευγάρι με κάποιον πιο αισιόδοξο εκπρόσωπο του ζωδιακού! Τα αντίθετα έλκονται και ο ένας διδάσκεται απο τον άλλο! Ο πλανήτης Κρόνος λοιπόν μπορεί να είναι αυτός που τους κάνει πεσιμιστές, τους χαρίζει όμως άλλα πολύτιμα δώρα, όπως για παράδειγμα σοφία, ωριμότητα, πειθαρχία, υπομονή, αξιοπιστία. Αυτά είναι μερικά απο τα δυνατά χαρτιά του ζωδίου.

Ο χρόνος δεν τους τρομάζει, αντιθέτως έχουν εξαιρετική σχέση μαζί του, και με όπλο τους την υπομονή μπορούν να κάνουν θαύματα, γιατί ένας Αιγόκερως μπορεί και συνεχίζει όταν όλοι οι άλλοι σταματάνε! Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί σαν άνθρωποι και ξέρουν να περιμένουν! Ανάμεσα στους άντρες που εκπροσωπούν το ζώδιο αυτό θα συναντήσουμε συχνά το παραδοσιακό και κλασικό αρσενικό! Οι γυναίκες είναι διαχρονικές κυρίες!

H αστρολόγος Γιώτα Ανδρεάδου

Ανδρεάδου Γιώτα,

Αστρολόγος

Mail: panagiotaa4@gmail.com

Viber: 0049 1794969019