Αδιανόητος σεξισμός στη Νότια Κορέα: Οδηγίες σε εγκύους να... φροντίσουν τον σύζυγο πριν γεννήσουν

"Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι σύζυγοί τους θα έχουν καθαρά ρούχα και αρκετά για φαγητό ενώ αυτές θα βρίσκονται στο νοσοκομείο για να γεννήσουν". Η κυβερνητική αυτή οδηγία και άλλες απίθανες συμβουλές σε εγκύους, με άκρατο σεξισμό εξόργισε τις γυναίκες όχι μόνο στη Σεούλ, αλλά σ' όλο τον πλανήτη.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Αργυροπούλου

Κατηγορούμε τον Κιμ Γιονγκ Ουν και τη Βόρειο Κορέα για στρατιωτικό, πατριαρχικό καθεστώς, ωστόσο ως φαίνεται και η Νότια Κορέα, δεν πάει πίσω.

Διαβάστε λοιπόν τι έπρεπε να κάνουν οι γυναίκες που κυοφορούν και προσπαθείτε να μην εκνευριστείτε: Για παράδειγμα, όπως αναφέρει ο Guardian, τους πρώτους μήνες, η κυβερνητική σύσταση τις προέτρεπε να μην αναβάλλουν τις δουλειές του σπιτιού, αφού θα μπορούσαν να τις βοηθήσουν να μην πάρουν βάρος!

Ακόμα πιο εξοργιστική ήταν η συνέχεια, καθώς συμβούλευε τις γυναίκες να κρεμάσουν τα ρούχα που φορούσαν πριν την εγκυμοσύνη σ' ένα εμφανές σημείο του σπιτιού, για να έχουν το κίνητρο να μην πάρουν βάρος βλέποντάς τα και να επιστρέψουν στο ίδιο βάρος που ήταν πριν την κυοφορία.

«Αν μπείτε στον πειρασμό να φάτε περισσότερο από ό,τι πρέπει ή να μην ασκηθείτε, ρίξτε μια ματιά στα ρούχα σας» συνέχισε!

Επίσης οι συστάσεις συνέχιζαν, σημειώνοντας ότι όσο πλησιάζουν για τον τοκετό, οι γυναίκες θα έπρεπε να προετοιμάσουν το ψυγείο τους, να πετάξουν τα προϊόντα που πρόκειται να λήξουν και να μαγειρέψουν από πριν για τους άντρες τους τρία με τέσσερα γεύματα για όσο χρόνο εκείνες λείπουν από το σπίτι λόγω της γέννας!.

Επίσης, θα πρέπει να έχουν φροντίσει να αφήσουν καθαρά ρούχα για τους άντρες και τα παιδιά τους και να φροντίσουν να μη δείχνουν ξεμαλλιασμένες μετά τον τοκετό «αγοράζοντας μια κορδέλα για τα μαλλιά».

Οι οδηγίες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα από το δημοτικό κέντρο πληροφοριών για την κύηση και τον τοκετό, που ιδρύθηκε το 2019, σύμφωνα με την Korea Herald. Το περιεχόμενο των οδηγιών δημιουργήθηκε υπό την επίβλεψη της Κορεατικής Εταιρείας Μαιευτικής και Γυναικολογίας, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα.

Μετά κοινωνική κατακραυγή οι οδηγίες αφαιρέθηκαν από την ιστοσελίδα της τοπικής κυβέρνησης της Σεούλ.

«Πιστεύουν ακόμη ότι οι παντρεμένες γυναίκες φροντίζουν το σπίτι για τους άνδρες τους;», αναρωτήθηκε ένας χρήστης των κοινωνικών δικτύων;

Ενώ μια άλλη έγραψε: «Είναι δύσκολο ακόμη και να αναπνεύσεις στο τέλος μιας εγκυμοσύνης και περιμένουν ότι θα έχουμε έτοιμα εσώρουχα και φαγητό για τους άνδρες μας;»

Η διοίκηση της πόλης δήλωσε ότι αντέγραψε τις οδηγίες από ιστοσελίδα του υπουργείου υγείας, η οποία είχε προλάβει να κατεβάσει το προσβλητικό υλικό πριν ξεσπάσει σάλος.