7 ερωτήσεις που κάθε ζευγάρι πρέπει να απαντήσει πριν κάνει παιδί

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ένα από τα βασικότερα ερωτήματα που θα κληθούν να απαντήσουν τα παντρεμένα ζευγάρια είναι το θέμα του παιδιού. Εάν θα πάρουν την απόφαση να γίνουν γονείς ή εάν δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο. Πέρα από το ακανθώδες ζήτημα που θα προκύψει εάν υπάρξει διαφωνία, το ζευγάρι θα πρέπει να είναι απολύτως βέβαιο ότι είναι έτοιμο για το μεγάλο βήμα.

Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις τις οποίες πρέπει όλα τα ζευγάρια να απαντήσουν πριν κάνουν παιδί!

Θέλουμε και οι δύο να γίνουμε γονείς;

Δεν είναι μία επιθυμία για την οποία μπορείτε να πείσετε τον άλλον ή να υποχωρήσει κανείς και απλά να σας κάνει το χατίρι. Πρέπει να είστε σίγουροι ότι θέλετε να κάνετε και οι δύο αυτό το βήμα.

Οικονομικά πώς πάμε;

Ο καθένας μόνος του ορίζει διαφορετικά την οικονομική του κατάσταση και κρίνει αναλόγως. Ρίξτε όμως μια ματιά μαζί στους τραπεζικούς σας λογαριασμούς και κάντε την πρόσθεση. Η ανατροφή ενός παιδιού σίγουρα χρειάζεται περισσότερα χρήματα απ’ όσα νομίζετε, από την άλλη βέβαια δεν θα περιμένετε να πλουτίσετε για να κάνετε ένα παιδί. Σε κάθε περίπτωση πάντως συμφωνείστε ώστε να μπορέσετε να προσφέρετε αυτά που θέλετε στο παιδί σας.

Έχουμε σκεφτεί τι θα κάνουμε με το μωρό;

Τα μωρά είναι αξιολάτρευτα, αλλά απαιτούν πρόγραμμα. Συζητήστε σχετικά με το τι θα κάνετε για την φροντίδα του μωρού, ποια χόμπι έχετε σκοπό να θυσιάσετε, πώς θα μοιράσετε τις δουλειές του σπιτιού. Σύμφωνα με έρευνες τα ζευγάρια που προετοιμάζονται για τη νέα καθημερινότητα με το μωρό και συνεργάζονται εκ των προτέρων, προσαρμόζονται πιο γρήγορα στη νέα τους ζωή.

Πώς καταλήγουν οι καυγάδες;

Λύνετε τις διαφορές σας με επιχειρήματα ή χτυπώντας πόρτες με πολλές φωνές και φασαρία; Έχετε σκοπό να κατεβάσετε τους τόνους προκειμένου να καλωσορίσετε στο σπίτι σας ένα παιδί; Για να εξακριβώστε ότι το σχέδιο λειτουργεί βάλτε το σε εφαρμογή από τώρα!

Ξέρουμε τι είδους γονείς θέλουμε να γίνουμε;

Σας άρεσε που οι γονείς σας ήταν πολύ αυστηροί και μάθατε να είστε πειθαρχημένοι από μικρή ηλικία; Ή μήπως ήταν πολύ χαλαροί και μιλάτε σαν φίλοι μεταξύ σας; Σκέφτεστε μήπως πρέπει να υιοθετήσετε άλλους ρόλους, αυτόν της κάπως αυστηρής μαμάς και του πιο χαλαρού μπαμπά; Συζητήστε εκ των προτέρων σχετικά με τον ρόλο που θα ήθελε ο καθένας να αναλάβει καθώς και για τα πρότυπά σας ώστε να έρθετε σε κάποιου είδους συμφωνία.

Γελάμε αρκετά;

Καλώς γιατί μερικές φορές όταν μόλις έχετε αλλάξει πάνα και είναι τρεις η ώρα τα ξημερώματα, το μωρό κλαίει ασταμάτητα και δεν μπορείτε με τίποτα να το κοιμίσετε, το γέλιο θα σας βοηθήσει για να ανταπεξέλθετε! Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι τις δύσκολες καταστάσεις τις αντιμετωπίζουμε πάντα με χιούμορ!

Είμαστε εντάξει με τις αλλαγές στην σεξουαλική μας ζωή;

Το σεξ μετά την γέννηση ενός μωρού, αλλά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μειώνεται. Ζήστε το τώρα και βεβαιωθείτε ότι είστε και οι δύο έτοιμοι να δεχθείτε τις αλλαγές στην σεξουαλική σας ζωή. Άλλωστε οι αγκαλιές και τα χάδια με το μωρό σας αξίζουν αυτή τη μικρή θυσία.

Πηγή: newsbeast.gr