5 συνήθειες για ένα ευτυχισμένο γάμο!

Δημοσιεύθηκε στις

Μερικές φορές στο γάμο σας αισθάνεστε ότι απλώς προσπαθείτε να επιβιώσετε, παρά να ευημερήσετε. Η ζωή γίνεται πολυάσχολη με τις καριέρες σας, τη φροντίδα των παιδιών και κάθε άλλο μικρό πράγμα. Σύντομα αρχίζετε να ξεχνάτε τη μεταξύ σας σχέση.

Τι σημαίνει να ευημερείτε, όχι απλώς να επιβιώνετε, στο γάμο σας;


Η δημιουργία συνηθειών για το γάμο σας είναι το σημείο από όπου μπορείτε να ξεκινήσετε να αισθάνεστε ότι ο γάμος σας ευημερεί. Οι συνήθειες είναι σαν την άσκηση. Πρέπει πραγματικά να δουλέψετε στο γάμο σας και στη σχέση σας μεταξύ σας για να δείτε καλά αποτελέσματα.

1. Γίνετε παράδειγμα για τα παιδιά σας

Το να είστε πρότυπο στα παιδιά σας, σας βοηθά να σκεφτείτε πώς συμπεριφέρεστε, ανταποκρίνεστε και αντιδράτε στο γάμο σας. Η επίδειξη ενός υγιούς γάμου σας προετοιμάζει για να ευδοκιμήσετε στο γάμο σας, αλλά και αφήνει τα παιδιά σας να γνωρίζουν πώς μοιάζει ένας υγιής γάμος και για το μέλλον τους. Μπορείτε να δώσετε πρότυπο στα παιδιά σας, κάνοντας κομπλιμέντα στον/στη σύζυγό σας μπροστά τους.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να δώσετε πρότυπο στα παιδιά σας είναι να βοηθάτε ο ένας τον άλλον. Μπορεί να είναι απλά πράγματα. Η καθημερινή σας συνήθεια είναι επίσης σημαντική, καθώς τα παιδιά σας θα παρακολουθούν συνεχώς τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεστε και αντιδράτε ο ένας στον άλλον.

2. Βγείτε ένα βράδυ ραντεβού

Να έχετε πάντα μια βραδιά ως ραντεβού μόνο οι δυο σας. μίνια μια συνήθεια που αναζωογονεί τη σχέση. Ξεφεύγετε από την καθημερινότητα για κάνετε κάτι για εσάς, μαζί. Μην νιώθετε ότι χάσετε χρόνο με τους φίλους.

Θέστε ως προτεραιότητα το να βγαίνετε ραντεβού μία φορά την εβδομάδα. Π.χ. η Πέμπτη επειδή είναι συνήθως μια πιο εύκολη ημέρα για το πρόγραμμα της οικογένειάς. Αν χρειάζεστε μπέιμπι σίτερ, φροντίστε να το εντάξετε στον προϋπολογισμό μας. Αν έχετε μεγαλύτερα παιδιά, βάλτε τα να προσέχουν τα μικρότερα. Ή μπορείτε πάντα να βρείτε κάποιο άλλο ζευγάρι, για να ανταλλάξετε babysitting. Εσείς προσέχετε τα παιδιά τους ένα βράδυ την εβδομάδα και εκείνοι προσέχουν τα δικά σας παιδιά ένα βράδυ την εβδομάδα.

Το ραντεβού σας μπορεί να είναι οτιδήποτε. Μπορείτε να βγείτε για φαγητό μαζί. Ή μπορεί απλώς να διεκπεραιώσετε μια δουλειά που έχετε μαζί. Ή μια ωραία βόλτα.  Ό,τι κι αν είναι, το να περνάτε χρόνο μαζί είναι σημαντικό.

3. Μοιραστείτε τις ευθύνες

Ποτέ δεν είναι αργά για να μοιραστείτε τις ευθύνες. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τα παιδιά σας και για έναν γάμο που ευδοκιμεί, επειδή κανείς δεν αισθάνεται μόνο ότι φέρει όλες τις ευθύνες και ότι πρέπει να τα κάνει όλα.

Μοιραστείτε τη γονική μέριμνα σε πολλά πράγματα. Πηγαίνετε εναλλάξ τα παιδιά στις δραστηριότητες και στα αθλήματά τους. Βοηθήστε και οι δύο με την εργασία τους στο σπίτι και με το να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο το πρωί. Κατά τη διάρκεια όλου αυτού του χρόνου, φροντίστε να επικοινωνείτε μεταξύ σας. Η επικοινωνία είναι σημαντική.

4. Να είστε στοργικοί μεταξύ σας

Το να δείχνετε στοργή ο ένας στον άλλο δεν είναι μόνο καλό για το γάμο σας, αλλά και πρότυπο για τα παιδιά σας. Η σωματική σχέση και το να δείχνετε ότι αγαπάτε ο ένας τον άλλον είναι σημαντικό. Είναι επίσης εύκολο για πολλούς από εμάς να ξεχάσουμε την επίδειξη στοργής όταν είμαστε τόσο απασχολημένοι.

5. Αποδεχτείτε τις διαφορές σας

Ο καθένας από εσάς είναι πολύτιμος και έχει πολλά σπουδαία χαρίσματα. Έχετε και οι δύο πολλά ταλέντα. Είναι σημαντικό να αποδεχτείτε και οι δύο τις διαφορές σας και να συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχει αξία στις διαφορές σας.

Αφιερώστε χρόνο για να βρείτε πώς μπορείτε να κάνετε τις διαφορές σας να λειτουργήσουν. Πρέπει να το θυμάμαι αυτό συχνά: π.χ. ότι ο σύζυγός μου δεν κάνει τα πάντα όπως εγώ. Ούτε σκέφτεται όπως σκέφτομαι εγώ. Πρέπει να το εκτιμώ και να το αποδέχομαι αυτό.

Ελπίζουμε να σκεφτείτε ένα ή δύο από αυτά τα πράγματα για να βοηθήσετε το γάμο σας. Σας προκαλούμε να δουλέψετε μαζί για τον γάμο σας. Δημιουργήστε συνήθειες που θα φέρουν επιτυχία στο γάμο σας. Χρησιμοποιήστε μία ή δύο από αυτές τις συνήθειες για να βοηθήσετε στην άσκηση της επιτυχίας στο γάμο σας σήμερα.

Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει τέλειος γάμος. Σταματήστε να κοιτάτε τους γάμους των άλλων ανθρώπων. Οι γάμοι λειτουργούν, αλλά πρέπει να είστε πρόθυμοι να βάλετε τα δυνατά σας.