5 λόγοι που το μωρό σας βγάζει εξάνθημα από την πάνα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Πού οφείλεται και πώς να προστατεύστε το μωρό σας!
Εξάνθημα από την πάνα μπορεί να προκληθεί από οτιδήποτε, από μια καινούργια τροφή που εισάγατε στη διατροφή του παιδιού σας μέχρι και απο τα ίδια τα ούρα του. Εμείς σας παραθέτουμε τους συνήθεις υπόπτους για το diaper rush.
-Υγρασία.  Ακόμα και η πιο απορροφητική πάνα αφήνει κάποια υγρασία στο δέρμα του παιδιού σας. Και όταν τα ούρα του παιδιού σας αναμειγνύονται με βακτήρια από τα κόπρανα του, διασπώνται και σχηματίζουν αμμωνία, η οποία μπορεί να είναι πολύ "σκληρή" . Γι 'αυτό τα παιδιά με ευαισθησία στο έντερο ή διάρροια είναι πιο  πιθανό να εμφανίσουν εξάνθημα από πάνα .Παρά το γεγονός ότι ένα παιδί που μένει για πολύ ώρα με μια βρώμικη πάνα είναι πιο πιθανό να αναπτύξει εξάνθημα, κάθε παιδί με ευαίσθητο δέρμα μπορεί να εμφανίσει εξάνθημα, ακόμα και αν οι γονείς του αλλάζουν τακτικά την πάνα του.
-Ευαισθησία σε προιόντα . Εξάνθημα μπορεί να προκληθεί από μια λοσιόν ή πούδρα που χρησιμοποιείτε κατά την αλλαγή της πάνας και έρχεται σε επαφή με το δέρμα του μωρού σας. Προσοχή λοιπόν στα προιόντα που χρησιμοποιείται καθώς θα πρέπει να είναι δερματολογικώς ελεγμένα! Προσοχή και στα απορρυπαντικά που θα πρέπει απαραιτήτως να είναι ειδικά για τη βρεφική ηλικία.
 -Νέες τροφές . Είναι πολύ σύνηθες όταν τα παιδιά αρχίσουν να τρώνε στερεές τροφές  ή δοκιμάζουν νέες γεύσεις να εμφανίζουν εξανθήματα. Κάθε νέα τροφή αλλάζει τη σύνθεση των κοπράνων . ( Τα οξέα σε ορισμένα τρόφιμα , όπως οι φράουλες και οι χυμοί φρούτων , μπορεί να ενοχλήσουν κάποια παιδιά . ) Μια νέα τροφή μπορεί να αυξήσει τη συχνότητα των κενώσεων του παιδιού σας.. Εάν θηλάζετε, το δέρμα του παιδιού σας θα μπορούσε να εμφανίσει κάποιο εξάνθημα ως  αντίδραση σε κάτι που τρώτε εσείς .
-Λοίμωξη. Η περιοχή της πάνας είναι ζεστή και υγρή και είναι εύκολο να προκληθεί μια βακτηριακή μόλυνση, κυρίως στις ρωγμές και πτυχές του δέρματος του παιδιού σας . Είναι σημαντικό να πλένετε την περιοχή όσο πιο συχνά γίνεται μετά από ούρηση ή εκκένωση του μωρού και να χρησιμοποιείται τα μωρομάντηλα μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Τα κοριτσάκια είναι πάντα πιο ευαίσθητα από τα αγοράκια!
-Αντιβιοτικά. Τα παιδιά που παίρνουν αντιβιοτικά ( ή των οποίων οι μητέρες που θηλάζουν παίρνουν  αντιβιοτικά ) μπορεί να εμφανίσουν εξάνθημα. Τα αντιβιοτικά μπορούν επίσης να προκαλέσουν διάρροια, η οποία μπορεί να συμβάλλει στο εξάνθημα από πάνα.