5 φυσικές θεραπείες από όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση των ραγάδων

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Όλες σχεδόν οι έγκυες (έως και το 90%) αποκτούν ραγάδες, αλλά υπάρχουν φυσικοί τρόποι για την αντιμετώπισή τους!

Το κατά πόσον θα αποκτήσετε ή όχι ραγάδες σχετίζεται περισσότερο με την κληρονομικότητα παρά με τις ακριβές κρέμες.


Όπως αναφέρει “Το βιβλίο για την Εγκυμοσύνη και το Μωρό” μπορείτε να μειώσετε την ανάπτυξη των ραγάδων και να βελτιώσετε  την όψη τους πίνοντας άφθονο νερό και τρώγοντας υγιεινά....

Εκτός από τις κατάλληλες κρέμες , υπάρχουν και φυσικές θεραπείες ανά τον κόσμο που εκατομμύρια έγκυες τις εφαρμόζουν!

  • Το βούτυρο κακάο: Ένα λιπαρό εκχύλισμα από τους κόκκους του κακάο πρωτοχρησιμοποιήθηκε στην Κεντρική Αμερική στον πολιτισμό τον Μάγια ώς μέσο επούλωσης του δέρματος και απαντάται σε πολλές ενυδατικές κρέμες σώματος.
  • Το ελαιόλαδο: Ήταν δημοφιλές από την αρχαία εποχή στην Ελλάδα και Ιταλία  ως μέσο πρόληψης των ραγάδων τόσο μέσα από τη διατροφή όσο και για μασάζ στο δέρμα. Το ακόρεστο λιπαρό οξύ σκουαλένιο που περιέχει ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος.
  • Το νερολί: Πολλές κρέμες σώματος περιέχουν αιθέριο έλαιο νερολί που παράγεται με απόσταξη άνθους νεραντζιάς! Το νερολί που προέρχεται από την Κίνα παράγεται παντού και εκτιμάται από τους αρωματοθεραπευτές γιατί ευνοεί την αναγέννηση του δέρματος
  • Το λάδι Argan: Οι γυναίκες των Βερβέρων χρησιμοποιούν λάδι Argan το οποίο εκχυλίζεται από τους σπόρους ενός μαροκινού δέντρου. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και λιπαρά οξέα Ωμέγα 3. Μπορείτε να το προμηθευθείτε από φαρμακεία και ειδικά καταστήματα. Τρίβετε το στο δέρμα σας και θα δείτε αποτέλεσμα!
  • To λάδι Τamanu: Οι γυναίκες στην Πολυνησία και τη Μικρονησία χρησιμοποιούν λάδι Tamanu που πιστεύεται ότι διευκολύνει την ανάπτυξη νέου δερματικού ιστού!