5 + 1 τρόποι να βρούμε χρόνο για άσκηση

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

5 + 1 τρόποι να βρούμε χρόνο για άσκηση

Το πρώτο βήμα για να εντάξουμε τη γυμναστική στη ζωή μας, είναι να βρούμε ποια μορφή άσκησης μας αρέσει. Έτσι, θα μπει πιο εύκολα στην καθημερινότητά μας και δεν θα το βλέπουμε πια σαν αγγαρεία, αλλά σαν ανάγκη. Ας δούμε, όμως, μερικούς τρόπους μέσω των οποίων μπορούμε να εντάξουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας:


 

  • Βάζουμε το μωρό σε μάρσιπο (απλό για τους πρώτους μήνες ή πλάτης όταν θα μπορεί να κάθεται) και πάμε για περπάτημα. Ο μάρσιπος βολεύει πολύ για μια βόλτα σύντομη βόλτα ή για ψώνια στα μαγαζιά, αλλά αν θέλουμε να πάμε για πεζοπορία, προτιμούμε αυτόν της πλάτης.
  • Αν μας αρέσει το jogging, βάζουμε το μικρό μας στο καροτσάκι του και πάμε για τρέξιμο μαζί.
  • Αν έχουμε τη δυνατότητα να μας κρατήσει κάποιος το παιδί για λίγη ώρα, τότε γραφόμαστε σε έναγυμναστήριο και παρακολουθούμε όποιο πρόγραμμα μας αρέσει.
  • Αν εργαζόμαστε και δεν είμαστε όλη την ημέρα στο σπίτι, μπορούμε να πάρουμε τα αθλητικά μας παπούτσια στη δουλειά και την ώρα του διαλείμματος να κάνουμε τον περίπατό μας. Αν θέλει και κάποια συνάδελφος να έρθει μαζί, ακόμα καλύτερα!
  • Όσο κοιμάται το μωρό μπορούμε να κάνουμε γυμναστική στο σπίτι με ένα μικρό σχοινάκι ή λίγα βαράκια.

 

Extra tip: Μπορούμε να αγοράσουμε DVD με μαθήματα aerobic ή kickboxing για να κάνουμε στο σπίτι. Οι πιο «τολμηρές» μπορούν να παίξουν με το Wii Fit. Όσο για εκείνες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάρουν τόσα DVD για να μη βαρεθούν να επαναλαμβάνουν τις ίδιες ασκήσεις, μπορούν κάλλιστα να ανατρέξουν στο διαδίκτυο και στα αμέτρητα δωρεάν βίντεο που κυκλοφορούν! Π.χ. το www.formamag.gr θα μπορούσε να αποτελέσει την ιδανική «εικονική» βόλτα μιας κι εκεί μπορούμε να βρούμε αυτό που ψάχνουμε εύκολα και γρήγορα!

 

 paidimag.gr