9 κανόνες που πρέπει να τηρείτε όταν επισκέπτεστε ένα νεογέννητο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Είτε είστε συγγενείς, είτε στενοί φίλοι του ζευγαριού που μόλις υποδέχθηκε το νεογέννητο του πριν πάτε να τους επισκεφθείτε στο μαιευτήριο ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες για να μην φέρετε κανέναν σε δύσκολη θέση

1.Ρωτήστε πριν την επίσκεψη


Ξέρουμε ότι ανυπομονείτε να δείτε από κοντά τους αγαπημένους σας και το μωρό τους όμως καλό είναι πριν πάτε στο μαιευτήριο να επικοινωνήσετε με τον μπαμπά (που συνήθως σηκώνει το τηλέφωνο) για να συνεννοηθείτε μαζί του για το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για επίσκεψη. Καλό είναι να αποφεύγετε την πρώτη μέρα που η μαμά είναι πολύ κουρασμένη!

2. Τηρείστε τους κανόνες υγιεινής

Πλύνετε τα χέρια σας πριν μπείτε στο δωμάτιο ή χρησιμοποιήστε το αντισηπτικό που υπάρχει στους διαδρόμους του μαιευτηρίου. Επιπλέον καλό είναι να αποφύγετε να φοράτε έντονα αρώματα τόσο για τη μαμά όσο και για το παιδί. Τέλος αποφύγετε να αγγίξετε το νεογέννητο εκτός κι αν σας το προτείνουν οι ίδιοι οι γονείς καθώς και να του φιλήσετε τα χεράκια.

3. Αποφύγετε την επίσκεψη ακόμη και με την υπόνοια ότι σας γυροφέρνει μια ίωση

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ρισκάρετε μια επίσκεψη στο μαιευτήριο αν υπάρχει έστω και υπόνοια ίωσης δικής σας ή των οικείων σας. Τα νεογέννητα και οι λεχώνες είναι πολύ επιρρεπείς σε κάθε είδους μικρόβια.

4. Τηρείτε τις ώρες επισκεπτηρίου και σεβαστείτε τις λεχώνες

Μην ξεφεύγετε από το ωράριο επισκεπτηρίου που ορίζει κάθε μαιευτήριο ακόμη κι αν έχετε 5 λεπτά στη διάθεση σας  εκτός ωραρίου για να δείτε τους αγαπημένου σας. Καλό είναι η επίσκεψη σας να μη διαρκέσει περισσότερο από μια ώρα το πολύ. Μη μπαίνετε στο δωμάτιο όλοι μαζί προκαλώντας συνωστισμό! Σεβαστείτε την άλλη λεχώνα στο διπλανό κρεββάτι, την κούραση της νέας μανούλας  καθώς και τις ώρες θηλασμού!

5. Πείτε στους νέους γονείς πόσο γλυκό είναι το νεογέννητο τους!

Ακόμη κι αν το νεογέννητο μοιάζει με ποντικάκι (που συνήθως όλα τα μωράκια κάπως έτσι μοιάζουν) εσείς πείτε στους γονείς του πόσο γλυκό είναι! Άλλωστε για τους γονείς το μωράκι τους είναι το πιο όμορφο στον κόσμο!  Ακόμη κι αν ξέρουν ότι δεν εννοείτε τα πολλά κοπλιμέντα τους αρέσει πάντα να τα ακούνε.

6. Πείτε στη νέα μανούλα πόσο υπέροχη είναι!

Η όλη διαδικασία τοκετού όσο όμορφη και μοναδική είναι για κάθε μανούλα άλλο τόσο δύσκολη και αγχωτική μπορεί να γίνει! Εμψυχώστε τη νέα μανούλα, κοιτάξτε την στα μάτια και πείτε της πόσο υπέροχη είναι και πόσο καλά τα κατάφερε!  Θα το εκτιμήσει δεόντως!

7. Μη ξεχάσετε τον μπαμπά

Εντάξει μπορεί να μην πέρασε εννιά μήνες κουβαλώντας το μωρό, ούτε να πέρασε τη διαδικασία του τοκετού αλλά και εκείνος χρειάζεται πολύ αγάπη επίσης. Δώστε του μια μεγάλη αγκαλιά και ρωτήστε τον πώς τα πηγαίνει!

8. Κάντε του ένα χρήσιμο δωράκι ακόμη και ενδεικτικό!

Μιλήστε με τους γονείς μερικές ώρες πριν να πάτε στο μαιευτήριο και ρωτήστε τους αν χρειάζονται κάτι οι ίδιοι ή αν υπάρχει κάτι που έχει ανάγκη το μωρό! Μπορεί να πιάσει περισσότερο τόπο από ένα μπουκέτο λουλούδια!

9. Φανείτε πρόθυμοι να βοηθήσετε

Mην κάθεστε απλά αμέτοχοι! Ρωτήστε τη μαμά και τον μπαμπά αν  θέλουν κάποια βοήθεια. Αναλάβετε πρωτοβουλία και από μόνοι σας χωρίς πολλές ερωτήσεις αν βλέπετε ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tags:






tags: