"8 πράγματα που διδάχθηκα από την κόρη μου"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ο Γιάννης Zώης  μας έστειλε την δική του μπαμπαδοιστορία. Αφορά εκείνον και την 6χρονη κόρη του Ίρις

"8 πράγματα που διδάχθηκα από την κόρη μου"


"Πριν έρθει στον κόσμο η Ίρις όλα ήταν διαφορετικά στη ζωή μου.

Και να μου το έλεγαν, δεν θα πίστευα ποτέ ότι ένα μωρό, ένα μικρό κορίτσι μπορεί να μου μάθει πράγματα και να διδαχθώ μέσα από τον κόσμο της..

Τώρα καταλαβαίνω ότι μέσα από τον κόσμο της μικρής όχι μόνο έμαθα πράγματα αλλά έγινα και καλύτερος άνθρωπος.

Τι μου δίδαξε;

1. Μου έμαθε να νικάω τον φόβο!

Όταν ήταν ενός έτους αναγκαστήκαμε να της κάνουμε ένα σοβαρό χειρουργείο. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες για την επέμβαση. Αυτό που θα πω μόνο είνα,ι ότι εκείνη η περίοδος  ήταν η πιο δύσκολη της ζωής μου! Ωστόσο ένιωσα ότι μέσα από τη δική της δύναμη θα μπορούσα να κάνω τα πάντα. Και θα κάνω τα πάντα. Για εκείνην..

2. Άνοιξε τους ορίζοντες μου και τη φαντασία μου 

Πίστευα πάντα ότι ήμουν δημιουργικός αλλά όταν βλέπεις τον κόσμο μέσα από τα παιδικά μάτια όλα αποκτούν περισσότερη πλάκα και φαντασία. Eξαιτίας της . παριστάνω τον Ντόναλντ μιμούμενος τη φωνή του, και φτιάχνω ολόκληρα σπιτάκια από πλαστελίνη!

3.  Μου έμαθε ακόμη περισσότερο την έννοια της φιλανθρωπίας

Μαζί της έμαθα να μοιράζομαι περισσότερο και να νιώθω ότι θέλω να προσφέρω! Δε θα ξεχάσω τη μέρα που ήρθε δακρυσμένη από το σχολείο λέγοντας μου: "Μπαμπά κορόιδευαν ένα παιδάκι σήμερα στο σχολείο επειδή ήταν φτωχό και τα παπούτσια του ήταν σκισμένα"..

4. Με έκανε να αγαπήσω την γυναίκα μου ακόμη περισσότερο

Είμαι τυχερός! Έχω μια υπέροχη γυναίκα..Αλλά από τη στιγμή που η γυναίκα μου, μου έδωσε μια υπέροχη κόρη την αγαπάω ακόμη περισσότερο..Και ναι η κόρη μου είναι ΥΠΕΡΟΧΗ ( εκτός από τις στιγμές που ουρλιάζει, θέλει να γίνεται το δικό της και μικρότερη απαιτούσε να φάει το φαγητό του σκύλου.. μάλιστα μια φορά είχε δοκιμάσει...)

5. Μου έμαθε να μην είμαι υποχόνδριος..

Παλιότερα ήμουν από τους τύπους που σιχαινόμουν να τρώω σε εστιατόρια, να κάνω χειραψία με ανθρώπους που δεν γνώριζα, να βγάλω τα σκουπίδια από τον κάδο και άλλες τέτοιες παράνοιες.. Μαζί της τα ξεπέρασα όλα αυτά..

6. Με έκανε ακόμη πιο τρυφερό

Όχι  ότι ήμουν ποτέ ο τύπος ο σκληρός, ο ασήκωτος. Ωστόσο πάντα μου άρεσαν οι αντρικές υποθέσεις όπως το ποδόσφαιρο και οι μπύρες με τους φίλους! Τώρα μου αρέσουν το ποδόσφαιρο, οι μπύρες με τους φίλους, η Ντόρα η εξερευνήτρια, οι αγκαλιές με τις ώρες και το παιχνίδι με τα κουκλόσπιτα!

7. Μου έμαθε το εμείς και όχι το εγώ..

Πριν τον ερχομό της πίστευα ότι μπορώ να κατακτήσω το σύμπαν αλλά μόνος..Τώρα θέλω το κάθετι να το κατακτούμε μαζί. Οικογενειακώς! Για μένα είχε αξία να προοδεύω στη δουλειά , να παίρνω προαγωγή, να είμαι αποδεκτός στο κοινωνικό σύνολο, στη γυναίκα μου στους φίλους μου! Τώρα το μόνο που έχει πραγματική αξία είναι να ακούω το γέλιο της και το "μπαμπά σ αγαπώ"..

8. Μου δίδαξε να ζω σαν παιδί ξανά

Η ζωή είναι σύντομη! Απλά βγες εκεί έξω και διασκέδασε με οτιδήποτε κάνεις. Αγάπα τα παιδιά σου και την ζωή σου! Παίξε μαζί τους και γίνει και πάλι παιδί. Κάνε και πάλι αυθόρμητα πράγματα και άσε τα συναισθηματά σου και τον παλιπαιδισμό σου να σε πλημμυρίσουν! Δεν υπάρχει ωραιότερος κόσμος από τον κόσμο των παιδιών. Ζήσε και εσύ όσο μπορείς στον κόσμο τους! "