"Η κόρη μου είναι η απόδειξη πως η πίστη φέρνει ότι επιθυμείς"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

 

Με αφορμή τo πρώτο της μυθιστόρημα "Ο πιο δύσκολος δρόμος" που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη, αλλά και την μητρότητα που της άλλαξε την ζωή,  η Ζήνα Κουτσελίνη μιλάει στο all4mama.


"Η κόρη μου είναι η απόδειξη πως η πίστη φέρνει ότι επιθυμείς"

H Zήνα είναι μια γυναίκα που πέρασε από τον δύσκολο δρόμο της τηλεόρασης και αναδείχθηκε σε πολύτιμο στέλεχος πολλών καναλιών, στήνοντας ζώνες και δημιουργώντας παρουσιαστές.

Πέρασε τον δύσκολο δρόμο της μοναξιάς καθώς σε ηλικία μόλις 14 ετών έφυγε από το σπίτι της από τη Σκόπελο και πήγε στο Βόλο κατόπιν της παρότρυνσης της μητέρας της για μια καλύτερη ζωή και τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο.

Πέρασε τον δύσκολο δρόμο αρκετών ατυχών προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης που έκανε για χρόνια από λάθος των γιατρών και σήμερα κρατάει στα χέρια της το αγγελούδι της την Ευσταθία-Μαρία.

Παράλληλα με τη συγγραφή του βιβλίου της δημιούργησε το Entertv.gr , ένα διαφορετικό entertainment  μαγκαζίνο που πάει πολύ καλά σε επισκεψιμότητα και  σύντομα θα εμπλουτιστεί και με διαδικτυακές εκπομπές.

Μετά από 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον χώρο των media και με αμέτρητες ώρες πτήσης στον τηλεοπτικό αέρα, η Ζήνα μοιράζεται ταυτόχρονα με όσους το επιθυμούν, όλες τις γνώσεις και τις εμπειρίες της, διδάσκοντας σεμινάρια τηλεόρασης.

"Η κόρη μου είναι η απόδειξη πως η πίστη φέρνει ότι επιθυμείς"

Το βιβλίο" Ο πιο δύσκολος δρόμος"

all4mama: Μετά από μια πολύ σημαντική πορεία στον χώρο των ΜΜΕ τι ήταν εκείνο που σε ώθησε στη συγγραφή;

Ζήνα Κουτσελίνη: Η ανάγκη μου να εκφραστώ και να μιλήσω με αλήθεια. Γράφοντας νιώθω  πως βγάζω  από μέσα μου καθετί που με βασανίζει, με θυμώνει, με λυτρώνει, μου δίνει χαρά. Είναι σαν  να ταξίδευα σε φουρτούνα και μεμιάς ένιωσα πως η τρικυμία σταμάτησε και βρέθηκα σε μια αμμουδιά να απολαμβάνω το μπάνιο μου. Ξαφνικά κατανόησα όλους τους πρωταγωνιστές της τηλεόρασης. Όταν γράφω  τότε βλέπω  με άλλα μάτια την αλήθεια. Κατανοώ  καλύτερα τις ανάγκες μου. Αγαπάω  περισσότερο τον εαυτό μου. Ο «πιο δύσκολος δρόμος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη  είναι όλα όσα ήθελα να μοιραστώ με τον κόσμο, εδώ και καιρό.

all4mama: Ο τίτλος του βιβλίου “Ο πιο δύσκολος δρόμος” αντικατοπτρίζει τη ζωή της ηρωίδας του;

Ζήνα Κουτσελίνη: Αντικατοπτρίζει τη ζωή της ηρωίδας και όλων των πρωταγωνιστών που συνυπάρχουν στο βιβλίο, χάριν της Εβελίνας-Βαγγελίτσας. Είχαν πάντα να επιλέξουν ανάμεσα σε δρόμους που ανοίγονταν μπροστά τους. Για την κεντρική ηρωίδα «ο πιο δύσκολος δρόμος» είναι αυτός της αυτογνωσίας. Της βουτιάς στην ψυχή της και το παρελθόν της. Δεν είναι εύκολο να φτάνεις στην κορυφή, στο τελευταίο σκαλί της επιτυχίας, αλλά να μην γνωρίζεις τις αντοχές σου. Να προδίδεις τους γύρω σου, να καταπατάς τις αξίες σου, να είσαι σε κρεβάτια χωρίς ψυχή. Η παρουσιάστρια Εβελίνα του βιβλίου μου «Ο πιο δύσκολος δρόμος» έκανε πολλές εκπτώσεις…

all4mama: Μίλησε μας για την ηρωίδα του βιβλίου ( είναι υπαρκτό πρόσωπο;)

Ζήνα Κουτσελίνη: Είναι υπαρκτό στην αλήθεια της. Η Εβελίνα ήθελε να γίνει σταρ πρώτου μεγέθους και τα κατάφερε… Όλα όσα διαδραματίζονται γύρω από την πρωταγωνίστρια είναι αληθινά περιστατικά που βιώνουν όσοι δεν είχαν την προνοητικότητα να σκεφτούν να αγαπήσουν, έστω και για λίγο τον εαυτό τους. Είναι η αλήθεια μιας κατηγορίας γυναικών που βαδίζουν στη ζωή  καταπατώντας την ψυχή τους, χωρίς να μπορούν να ξεχάσουν ποτέ το παρελθόν τους. Είναι γεννημένες για μεγάλη ζωή, χωρίς μεγαλείο ψυχής.

all4mama: Υπάρχουν σημεία ταύτισης ανάμεσα σε σένα και την ηρωίδα σου;

Ζήνα Κουτσελίνη: Υπάρχουν… Νομίζω ότι είμαι παντού στο βιβλίο. Όλοι οι ήρωες του βιβλίου συνυπάρχουν γιατί τους ένωσε μια μοίρα. Τίποτε δεν συνέβη τυχαία. Η Εβελίνα έγινε σταρ γιατί κάποιοι την επέλεξαν και τη βοήθησαν. Γιατί όμως επέλεξαν εκείνη και όχι κάποια άλλη; Γιατί κολλητή της γίνεται η φτασμένη παρουσιάστρια και όχι μια άλλη ανερχόμενη; Ερωτήματα που θα βρει κανείς τις απαντήσεις του, στην πλοκή του μυθιστορήματος.

all4mama: Ποιός ήταν ο πιο δύσκολος δρόμος για σένα μέχρι σήμερα;

Ζήνα Κουτσελίνη: Να φύγω πολύ μικρή από την αγκαλιά της μάνας μου και να ζήσω μόνη μου σε ηλικία 14 ετών. Εκείνο το καράβι που πήρα τότε, δεν το χώνεψα ποτέ κι ας με οδήγησε στο σωστό δρόμο!

all4mama: Ποια ήταν η συμβουλή της μητέρας σου που κουβαλάς μέσα σου;

Ζήνα Κουτσελίνη: Να ζήσω ελεύθερη από το παρελθόν, να αγαπήσω τη Ζήνα, να κοιτάζω πάντα στο φως, να στηρίζομαι στα πόδια μου. «Κάθε εμπόδιο για καλό» μου έλεγε και είχε απόλυτο δίκιο. Όσες φορές το είδα έτσι, ήρθε το επόμενο καλό, πριν προλάβει να με καταβάλει μια κακή στιγμή.

Το θείο δώρο της μητρότητας

"Η κόρη μου είναι η απόδειξη πως η πίστη φέρνει ότι επιθυμείς"

all4mama: Από τη στιγμή που έγινες μανούλα τι συνειδητοποίησες;

Ζήνα Κουτσελίνη: Πως η ζωή είναι διαφορετική. Αυτό το φως μου έδειχνε πάντα η μάνα μου.

all4mama: Πότε γίνεσαι αυστηρή με την μικρή σου;

Ζήνα Κουτσελίνη: Δεν είμαι. Της εξηγώ καθετί, ακόμη κι αν δεν καταλαβαίνει τα πάντα. Είμαι σίγουρη πως θα βρει το δρόμο της. Και να πέσει, ξέρει πώς να σηκωθεί.

all4mama: Ποιές είναι εκείνες οι ατάκες της που σε κάνουν να γελάς;

Ζήνα Κουτσελίνη: Όταν σαν παπαγάλος επαναλαμβάνει καθετί που ακούει. Είναι πολύ γλωσσού. Μοιάζει στη μαμά της, χαχα! Γελάω όταν φοράει τα τακούνια μου και προσπαθεί να περπατήσει…

"Η κόρη μου είναι η απόδειξη πως η πίστη φέρνει ότι επιθυμείς"

all4mama: Η συνταγή σου για το αγαπημένο της φαγητό είναι…

Ζήνα Κουτσελίνη: Κριθαράκι στο φούρνο με κοτόπουλο και τυρί.

all4mama: Όταν φτάνεις στα όριά σου, πως λειτουργείς;

Ζήνα Κουτσελίνη: Με μια αγκαλιά στο παιδί μου και πολλά φιλιά στο λαιμάκι της που της αρέσει! Το λιμάνι μου είναι τα νάζια της και μου κάνει πολλά!

all4mama: Η μικρή σου θέλεις πάνω από όλα να γίνει…

Ζήνα Κουτσελίνη: Όσα εκείνη φαντάζεται και επιθυμεί.

all4mama: Ποια είναι η πιο αγαπημένη κοινή συνήθεια;

Ζήνα Κουτσελίνη: Να κάνει η μια στην άλλη μασάζ. Τρελαίνεται να βάζει κρέμα στα χεράκια της και να με χαϊδεύει παντού.

"Η κόρη μου είναι η απόδειξη πως η πίστη φέρνει ότι επιθυμείς"

all4mama: Υπάρχει κάποια κακή συνήθεια μαζί της που σε μαλώνουν όλοι για αυτή και δεν μπορείς να την κόψεις με τίποτα…

Ζήνα Κουτσελίνη: Είναι επίμονη και τα θέλει όλα εδώ και τώρα, αλλά δεν σκοπεύω να της κόψω τίποτε που κατακτά με το θέλω της. Μόνη της θα βρει την αλήθεια του δικού της δρόμου.

all4mama: Τι θα συμβούλευες σε γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδί και ακόμη δεν το έχουν καταφέρει δεδομένου ότι και εσύ αντιμετώπισες κάποιες δυσκολίες μέχρι να απολαύσεις την μητρότητα;

Ζήνα Κουτσελίνη: Να πιστέψουν πως θα τα καταφέρουν και πως το μοναδικό εμπόδιο να γίνουν μάνες είναι οι κακές σκέψεις. Πολλές φορές δεν είμαστε έτοιμες πραγματικά και φέρνουμε εκατοντάδες εμπόδια. Και να μην ακούνε ότι τους λένε οι γιατροί χωρίς να τους δίνουν απαντήσεις μέσα από συγκεκριμένες εξετάσεις. Να ζητούν αποδείξεις ιατρικές και όχι λογιστικές.

all4mama: Έχασες ποτέ την πίστη σου πάνω σε αυτό το θέμα ( της σύλληψης ενός παιδιού);

Ζήνα Κουτσελίνη: Πολλές φορές, όταν πίστεψα σε γιατρούς που τις δικές τους αδυναμίες τις χρέωναν σε μένα. Η πίστη μου όμως στο θεό μου έδωσε όση δύναμη εκείνοι μου είχαν πάρει από πορίσματα του κεφαλιού τους. Ποτέ δεν μου έδειξαν υπεύθυνα τι έφταιγε. Η μικρή Ευσταθία Μαρία είναι η απόδειξη πως η πίστη φέρνει ότι πραγματικά επιθυμείς. Αρκεί να το πιστέψεις βαθιά και με δύναμη!!!