8η εβδομάδα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Από την αρχή αυτής της εβδομάδας  ξεκίνησα τις πολυβιταμίνες. Ο γιατρός μου συνέστησε 2 φορές την ημέρα ταμπλέτες ασβέστιου, μια ταμπλέτα φολικό οξύ και μια ταμπλέτα σιδήρου.

Παίρνω το πρωί το ασβέστιο δέκα λεπτά αργότερα το φολλικό και μια ώρα μετά το σίδηρο. Βασική προυπόθεση για τη σωστή απορρόφηση του σιδήρου είναι όπως μου είπε ο γιατρός, για τουλάχιστον μια ώρα μετά τη λήψη του  να μην φάω κάτι.


Έλα όμως που μου είναι δύσκολο γιατί με κόβει λόρδα και κοιτάω πότε θα περάσει η ώρα.  Πότε κοιτάω το ρολόι και πότε το ψυγείο .

Τόσο η εγκυμοσύνη από μόνη της όσο και ο σίδηρος με δυσκολεύουν στην πέψη και έχουν ως επακόλουθο την δυσκοιλιότητα που αντιμετωπίζουμε οι περισσότερες έγκυες.

Η συμβουλή της γιαγιάς μου σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν πάντα: ¨παιδί μου φάε μια κουταλιά μέλι".

Κι έτσι κάνω . Κάθε πρωί τρώω μια κουταλιά μέλι παραγωγής από τα Καλάβρυτα( και όχι από το σούπερμάρκετ) μαζί με ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Επίσης τα δαμάσκηνα και τα ακτινίδια βοηθούν πολύ σε αυτές τις περιπτώσεις!

Οι αναγούλες και οι ζαλάδες μειώθηκαν αρκετά τρώγοντας μικρά γεύματα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν έχω άδειο το στομάχι για πολλές ώρες νιώθω πόνο κάτω από το στήθος και τάση για εμετό.

Επωφελούμαι τον ελεύθερο χρόνο και χτυπάω 12ωρα στον ύπνο. Όλοι μου λένε, κοιμήσου τώρα που μπορείς γιατί μετά δεν θα έχεις χρόνο!!

Κατά τα άλλα η καθημερινότητα μου δεν έχει άλλαξει ακόμη  πολύ. Αυτές τις μέρες συνάντησα φίλες, πήγα για ψώνια, έκανα τις δουλειές μου σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς να νιώθω καμία ιδιαίτερη κόπωση.

Κοιλίτσα ακόμη δεν φαίνεται αν εξαιρέσει κανείς τα πρηξίματα που έχω κατά διαστήματα.

Πέμπτη πρωί δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεββάτι και νιώθω ότι  δεν εχω κουράγιο και διάθεση να κάνω τίποτε..

Τελικά υπάρχουν και τέτοιες μέρες..

P.S: Η φωτογραφία τραβήχτηκε από μια βόλτα στην παραλία που πήγαμε με τον Μάνο στα μέσα της εβδομάδας, σε ένα γραφικό ταβερνάκι. Και πάλι δεν μπόρεσα να φάω τίποτε..