10 τρόποι για να έρθουν οι μπαμπάδες κοντά με την κόρη τους!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η σχέση μπαμπά - γιου είναι σίγουρα πιο εύκολη ως προς τις δραστηριότητες που μπορούν να τους φέρουν κοντά! Τι γίνεται όμως όταν στην οικογένεια υπάρχει κόρη; Πώς οι μπαμπάδες θα μπορέσουν να διασκεδάσουν και να περάσουν το ίδιο καλά ή ακόμα καλύτερα από όταν βρίσκονται με τους γιους; Ακολουθήστε 1 από τις 10 προτάσεις που σας καταγράφουμε και περιμένουμε τα σχόλια σας ή ακόμα και τις δικές σας προσωπικές εμπειρίες!

1. Happy meals. Κανονίστε ένα κυριακάτικο brunch ή ένα γεύμα μετά το σχολείο μόνο με την κόρη σας. Θα το λατρέψει και πιστέψτε μας θα το λατρέψετε και εσείς!


2. Η ζωή ποδήλατο. Εκμεταλλευτείτε τη φθινοπωρινή δροσιά και βγείτε βόλτα με την κόρη σας με το ποδήλατο, σε ποδηλατόδρομους, πεζόδρομους και κοντινά πάρκα, αν βέβαια σας το επιτρέπει το μέρος που μένετε.

3. It’s show time! Μια παιδική θεατρική παράσταση, μια παράσταση με ακροβάτες, ταχυδακτυλουργούς ή στον κινηματογράφο θα μπορούσε να αποτελέσει μια άκρως διασκεδαστική και ιδιαίτερη έξοδο για εσάς και την κόρη σας!
Στο τέλος, συζητήστε μαζί της τι της άρεσε περισσότερο και τι όχι.

4. Photo booth. Πάρτε τη φωτογραφική μηχανή ή το κινητό σας και… βγείτε για κυνήγι φωτογραφίων, στην πόλη, στην εξοχή ή ακόμα και στην αυλή του σπιτιού σας! Φωτογραφίστε με την κόρη σας ό,τι τραβάει την προσοχή σας ή, απλά, βγάλετε μαζί αστείες selfies.

5. Γλυκές αναμνήσεις. Αν και είναι πιο μαμαδίστικη συνήθεια αυτή γιατί όχι να μην σπάσουμε τους κανόνες!
Βρείτε μια συνταγή αρκετά εύκολη και φτιάξτε την παρέα, αυτοσχεδιάζοντας όπου σας παίρνει (π.χ. στη διακόσμηση των μπισκότων), ώστε η όλη εμπειρία να είναι πιο διασκεδαστική.

6. Μια νύχτα στο μουσείο. Επισκεφτείτε με την κόρη σας μια έκθεση που πιστεύετε ότι θα ενδιαφέρει και τους δυο, μιλήστε της για τα εκθέματα και ζητήστε της να σας πει τι γνωρίζει για το θέμα της έκθεσης, είτε αυτό είναι ένας διάσημος ζωγράφος είτε η μόδα.

7. Η τέχνη της αγάπης. Γραφτείτε μαζί με την κόρη σας σε ένα καλλιτεχνικό παιδικό πρόγραμμα, που επιτρέπει την από κοινού συμμετοχή παιδιών και γονέων. Μπορεί έτσι να ανακαλύψετε και μια δική σας άγνωστη δημιουργική πλευρά.

8. Τραπεζάκια έξω. Απολαύστε τη φύση μαζί με την κόρη σας οργανώνοντας ένα πικνίκ μόνο για τους δυο σας, στο κοντινότερο πάρκο ή βουνό.

9. Παραμύθι, μύθι, μύθι. Ο πιο απλός τρόπος ένας πατέρας να δεθεί με την κόρη του είναι να αναλάβει το βραδινό τελετουργικό της ανάγνωσης βιβλίου. Διαβάστε της λοιπόν το αγαπημένο της παραμύθι και παρακολουθήστε τη να αποκοιμάται ήρεμη και χαρούμενη στην αγκαλιά σας.

10. Αθλητική Κυριακή. Και τέλος κάτι σίγουρα πιο ξεχωριστό αν και εφόσον είναι στην προτίμηση της δικής σας κόρης! Αν απολαμβάνει να βλέπει αγώνες ποδοσφαίρου ή μπάσκετ, μη διστάσετε να εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία για να μεταδώσετε στην κόρη σας την αγάπη σας για τον αθλητισμό και… την αγαπημένη σας ομάδα.