Χοιρινό στη γάστρα: Η πιο τέλεια συνταγή για να γίνει υπέροχο!

Δημοσιεύθηκε στις

Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα

Μερίδες: 4


Χρόνος: 3h15’

Χοιρινό στη γάστρα: Η πιο τέλεια συνταγή για να γίνει υπέροχο!

Τι χρειαζόμαστε
  • 1 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι
  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 150 γρ. κολοκύθα
  • 4 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. worcestershire sauce
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κούπα νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
Τι κάνουμε
  1. Κόβουμε τις πατάτες, τη γλυκοπατάτα, τα κρεμμύδια και την κολοκύθα κυδωνάτα.
  2. Τοποθετούμε σε γάστρα το μπούτι, τα λαχανικά, το σκόρδο και τα δαμάσκηνα.
  3. Χτυπάμε σε μούλτι το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι και την Worcestershire sauce και τα περιχύνουμε επάνω από το κρέας και τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ψήνουμε για 45’ στους 200°C και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 150°C και ψήνουμε για άλλες 2 ώρες περίπου.

Χοιρινό στη γάστρα: Η πιο τέλεια συνταγή για να γίνει υπέροχο!*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

tags:






tags: