Χοιρινό στη γάστρα: Η πιο τέλεια συνταγή για να γίνει υπέροχο!
Δημοσιεύθηκε στις
Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα
Μερίδες: 4
Χρόνος: 3h15’
Τι χρειαζόμαστε
- 1 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι
- 1 1/2 κιλό πατάτες
- 1 γλυκοπατάτα
- 150 γρ. κολοκύθα
- 4 κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 150 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. worcestershire sauce
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κούπα νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Τι κάνουμε
- Κόβουμε τις πατάτες, τη γλυκοπατάτα, τα κρεμμύδια και την κολοκύθα κυδωνάτα.
- Τοποθετούμε σε γάστρα το μπούτι, τα λαχανικά, το σκόρδο και τα δαμάσκηνα.
- Χτυπάμε σε μούλτι το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι και την Worcestershire sauce και τα περιχύνουμε επάνω από το κρέας και τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Ψήνουμε για 45’ στους 200°C και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 150°C και ψήνουμε για άλλες 2 ώρες περίπου.
*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"