Φτιάξε μόνη σου μπογιές για face painting!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Φτιάξτε μόνοι σας ασφαλείς και οικολογικές μπογιές για face painting χρησιμοποιώντας υλικά που θα βρείτε…στην κουζίνα σας!

Μπογιές face painting με χρώματα ζαχαροπλαστικής

Θα χρειαστείτε:


Υλικά

1 1/2 κουταλιές μαγειρικού λίπους ή την ίδια ποσότητα cold cream (είναι η βάση για κρέμες που χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί και μπορείτε να την προμηθευτείτε από αυτούς) ή αγνό βούτυρο κακάο
3 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου (κορν φλάουρ)
Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το μαγειρικό λίπος (ή την cold cream ) με το άνθος αραβοσίτου μέχρι να έχετε μια παχιά πάστα. Χωρίστε το μίγμα σε μικρές ποσότητες και βάλτε το σε μια παλέτα, μια αυγοθήκη ή σε βαζάκια από παιδικές τροφές. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα του χρώματος ζαχαροπλαστικής σε κάθε δοχείο μέχρι να επιτευχθούν οι επιθυμητές αποχρώσεις.
Απλώστε στο δέρμα χρησιμοποιώντας μικρά πινέλα, σφουγγάρια ή μπατονέτες. Για να μάθετε μικρά μυστικά για το face painting διαβάστε το άρθρο μας Face painting για πάρτυ γενεθλίων.

Μπογιές face painting χρωματισμένες με τρόφιμα

Προσοχή: Αν κάποιο παιδάκι έχει τροφικές αλλεργίες, προτού κάνετε το face painting, απλώστε μια μικρή ποσότητα μπογιάς στο εσωτερικό μέρος του αγκώνα του για να βεβαιωθείτε πως δεν είναι αλλεργικό στα συστατικά.

Κάντε τη βάση για τις μπογιές όπως και στην προηγούμενη συνταγή και στη συνέχεια προσθέστε τα παρακάτω τρόφιμα για να δημιουργήσετε το επιθυμητό χρώμα:

Κίτρινο: Προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού και μια μεγάλη πρέζα κουρμούμη (κιτρινόριζα) που μπορείτε να προμηθευτείτε από ένα κατάστημα που πουλά μπαχαρικά.

Ροζ: Χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι, προσθέστε στη βάση τον πουρέ από 3 σμέουρα ή βατόμουρα ή παντζάρια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χυμό μούρων.

Ανοιχτό πράσινο: Με ένα πιρούνι, πολτοποιήστε το 1/4 από ένα μικρό αβοκάντο. Προσθέστε τον πολτό στη βάση σας.

Βαθύ πράσινο: Προσθέστε στη βάση μια μικρή ποσότητα σπιρουλίνας σε σκόνη.

Καφέ: Προσθέστε σκόνη κακάο ή σάλτσα σοκολάτας στη βάση.

Μαύρο: Για πραγματικό μαύρο, προσθέστε στη βάση μια μικρή ποσότητα από μελάνι καλαμαριού.

Λευκό: Ανακατέψτε ζάχαρη άχνη και νερό.

Σημ. Αυτές οι συνταγές θα πάρουν λίγο χρόνο για να στεγνώσουν πάνω στο δέρμα, οπότε ζητήστε από τα παιδιά να μην ακουμπήσουν το σχέδιο για λίγη ώρα.

Συνταγή για Fake Blood

Δημιουργήστε ψεύτικο αίμα, συνδυάζοντας ένα ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού (γλυκόζη), λίγο υγρό σαπούνι και κόκκινο χρώμα. Αν θέλετε, προσθέστε ελάχιστο μπλε ή ακόμη και κάποιο σιρόπι σοκολάτας.

Συνταγή για Body Glitter

Για να δημιουργήσετε σπιτικό glitter σώματος προσθέστε glitter σε σκόνη σε ένα ζελέ αλόης βέρα. Προσοχή: πάντα να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε glitter γύρω από τα μάτια των παιδιών!