Υπέροχη quiche loraine χωρίς γλουτένη και τα παιδιά θα γλείφουν τα δάχτυλά τους!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα

"Με αυτή τη βάση φτιάχνετε ό,τι τάρτα θέλετε!"


Χρόνος προετοιμασίας: 70 λεπτά

Υπέροχη quiche loraine χωρίς γλουτένη και τα παιδιά θα γλείφουν τα δάχτυλά τους!

Τι χρειαζόμαστε

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 250 γρ. φαρίνα χωρίς γλουτένη
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. μαργαρίνη
  • 1/2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. Για τη γέμιση γιαούρτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 500 ml. κρέμα γάλακτος
  • 3 φέτες χοντρά κομμένο ζαμπόν
  • 2 φέτες χοντρά κομμένη γαλοπούλα
  • 4 αυγά
  • 1/3 κούπας γάλα εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο φρέσκο πιπέρι
Τι κάνουμε

1.       ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μαζεύουμε τη ζύμη με λαδωμένα χέρια και την τυλίγουμε σε μία διάφανη μεμβράνη.

Τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά (μπορούμε να την αφήσουμε όσο θέλουμε μετά, αρκεί να περάσουν τα 20 λεπτά).

Βάζουμε το μείγμα ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και το ανοίγουμε με έναν πλάστη (να έχει πάχος 1-1,5 εκ.).

To απλώνουμε σε μία βουτυρωμένη ταρτιέρα (το αναποδογυρίζουμε με τη λαδόκολλα), την τρυπάμε με ένα πιρούνι και την ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180ºC.

Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο & την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.

2.       ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά (εκτός από την παρμεζάνα).

3.       ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ

Ρίχνουμε τη γέμιση στη βάση της τάρτας.

4.       Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

5.       Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200ºC.

Υπέροχη quiche loraine χωρίς γλουτένη και τα παιδιά θα γλείφουν τα δάχτυλά τους!*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

tags:


tags: