Υπέροχες ταλιατέλες με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης (που θα ξετρελάνουν και τα παιδιά)!

Δημοσιεύθηκε στις

από την *Θέμιδα Καρδιόλακα

Όταν πρωτοέφαγα πέστο (βασιλικού) στη ζωή μου δε συγκλονίστηκα. Για πολλά χρόνια θυμάμαι δεν το είχα ξαναδοκιμάσει. Μέχρι που πήγα και έκανα σεμινάρια μαγειρικής και φτιάξαμε σπιτικό πέστο. Δεν το πίστευα πόσο διαφορετικό ήταν. Από τότε έγινε μία σάλτσα την οποία έφτιαχνα αρκετά συχνά. Το γεγονός δε ότι έφτιαχνα και την αποθήκευα στο ψυγείο, ήταν ό,τι καλύτερο.


Μετά λοιπόν αποφάσισα και πειραματίστηκα και με άλλα λαχανικά για να φτιάξω πέστο. Λάτρεψα το πέστο αγκινάρας (για να σας είμαι ειλικρινής, είναι ο μοναδικός τρόπος που τρώω την αγκινάρα). Και κάπως έτσι, έφτασα να δοκιμάσω πέστο με πιπεριά Φλωρίνης (την οποία λατρεύω, αλλά δε λατρεύει ο Νικόλας μου). Ε, τι να σας πω. Τρελάθηκα. Και, ok, εγώ ήταν αναμενόμενο. Τρελάθηκε και ο μικρός. "Μαμά, τι τέλεια σάλτσα είναι αυτή που έφτιαξες!" Και κάπως έτσι, αυτό το πέστο έγινε αγαπημένο στο σπίτι μας και ο Νικόλας έφαγε πιπεριά Φλωρίνης. Η σάλτσα αυτή φυσικά ταιριάζει με όποιο είδος ζυμαρικών προτιμάτε.

Bon Appetit λοιπόν!

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά

Υπέροχες ταλιατέλες με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης (που θα ξετρελάνουν και τα παιδιά)!

 

Τι χρειαζόμαστε
  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 4 πιπεριά Φλωρίνης
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο φρέσκο πιπέρι
Τι κάνουμε
  1. Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ στους 200°C.
    Μόλις πάρουν χρώμα, τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά.
  2. Μόλις ψηθούν, τις αφήνουμε για 5 λεπτά έξω, τις βάζουμε σε μία πλαστική σακούλα και την κλείνουμε καλά.Μετά από 20-30 λεπτά τις βγάζουμε από τη σακούλα και τις καθαρίζουμε με το χέρι (αφαιρώντας το κοτσάνι και τους σπόρους).
  3. Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα κουκουνάρια και τα καβουρδίζουμε σε δυνατή φωτιά (περίπου 1 λεπτό), μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  4. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο multi και τα πολτοποιούμε.
  5. Βράζουμε τις ταλιατέλες. Πριν τις σουρώσουμε κρατάμε μία κούπα από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.
  6. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (ή στην κατσαρόλα) τις ταλιατέλες, το πέστο και λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει (πρέπει η σάλτσα να είναι λίγο αραιή) και ανακατεύουμε.
Υπέροχες ταλιατέλες με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης (που θα ξετρελάνουν και τα παιδιά)!
*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τί θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

tags:


tags: