Τoy Story: 20 χρόνια μετά κόβουν σκηνή από την ταινία ως σεξιστική λόγω #MeToo (βίντεο)

Δημοσιεύθηκε στις

Η Disney διαγράφει σκηνή του Toy Story 2, 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, έπειτα από αντιδράσεις για σεξιστικό περιεχόμενο την επαύριο του σκανδάλου Γουάινστιν και του κινήματος #MeToo.

Ο κινηματογραφικός κολοσσός θέλησε να βγάλει και πάλι στην αγορά προς πώληση την δεύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων Toy Story, με αφορμή φυσικά την κυκλοφορία του Toy Story 4, το οποίο «σπάει ταμεία» σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, ένα στιγμιότυπο από αυτήν προκάλεσε αντιδράσεις και η Disney αποφάσισε να την παραλείψει με την νέα έκδοση DVD και Blue Ray.


Ο καουμπόι που τάζει... σε μοντέλα στο Toy Story 2
Δεν πρόκειται για σκηνή της ταινίας, αλλά ένα στιγμιότυπο από το βίντεο που συνοδεύει το DVD. Σε αυτό, ο Μπαζ, ο Γούντι και οι άλλοι πρωταγωνιστές της ταινίας παριστάνουν τους ηθοποιούς και τις γκάφες που πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας.

Σε κάποια σκηνή, ο Στίνκι Πιτ, ακούγεται να τάζει σε δύο κούκλες να τους εξασφαλίσει μια θέση στην επόμενη ταινία, την τρίτη κατά σειρά. Το χιουμοριστικό βίντεο αφορούσε το 1999, πολύ πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο Γουάινστιν. Σήμερα, υπό το φως των αποκαλύψεων για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις παραγόντων της βιομηχανίας θεάματος, με αντάλλαγμα μια θέση στον λαμπερό κόσμο του Χόλιγουντ, το αστείο με τις δίδυμες Μπάρμπι μάλλον δεν συγκινεί κανέναν.

Ο σκηνοθέτης του Toy Story 2 κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Η περικοπή της σκηνής δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, ωστόσο κατεγράφη από χρήστες του διαδικτύου και της πλατφόρμας Reddit, ενώ αναφέρθηκε και σε δημοσίευμα του Realease News. Η περικοπή αφορά και στο ψηφιακό κατέβασμα της ταινίας από την σελίδα της Disney.

Το περιστατικό έρχεται ορισμένους μήνες αφότου ο σκηνοθέτης του Toy Story και πρώην επικεφαλής της Pixar, Τζον Λάσετερ απομακρύνθηκε από την Disney έπειτα από μια σειρά καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος συναδέλφων του.