Το παιδί στην πόλη: 9+1 δραστηριότητες για ένα ξεχωριστό ΣΚ στην Αθήνα

Δημοσιεύθηκε στις

Και αυτή την εβδομάδα συγκεντρώσαμε τις καλύτερες επιλογές για μικρούς και μεγάλους που θα σας συναρπάσουν.

Πάρκο Δρακόπουλου

Ο δήμος Αθηναίων, με τη συνεργασία του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ξεκίνησε τη λειτουργία της Κινητής Βιβλιοθήκης για μικρούς και μεγάλους. Η Κινητή Βιβλιοθήκη θα ταξιδεύει σε όλη την πόλη στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


Οι κάτοικοι της Αθήνας μπορούν με την ταυτότητά τους να γίνονται μέλη της βιβλιοθήκης και να δανείζονται δωρεάν μέχρι δύο βιβλία κάθε φορά. Εκτός από ελληνικά υπάρχουν και ξενόγλωσσα βιβλία, αγγλικά και γαλλικά. Τα βιβλία μπορούν να επιστραφούν σε όποιο μέρος βρίσκεται κάθε φορά η Κινητή Βιβλιοθήκη ή και στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων στο Σταθμό Λαρίσης.

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου η κινητή βιβλιοθήκη θα βρίσκεται στο Πάρκο Δρακόπουλου από τις 11.00 ως 15.00.

Δημοτικό Θέατρο Σκιών Παλαιού Φαλήρου

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Φλοίσβου, το Θέατρο Σκιών Τάσου Κώνστα θα πραγματοποιεί παραστάσεις. Μικροί και μεγάλοι λοιπόν, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις καλοκαιρινές περιπέτειες του Καραγκιόζη και να περάσουν υπέροχα την ώρα τους.

Το παιδί στην πόλη: 9+1 δραστηριότητες για ένα ξεχωριστό ΣΚ στην Αθήνα

Ώρα: 20.00.

Εισιτήριο: 3,5 €.

Δημοτικό Θέατρο Σκιών Παλαιού Φαλήρου, Πάρκο Φλοίσβου, Είσοδος από Λ. Ποσειδώνος (Στάση ΤΡΑΜ «Πάρκο Φλοίσβου»).

Αρχαιολογικός χώρος Κεραμεικού

Στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων και με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, παρουσιάζει τη θεατρική μεταφορά του παιδικού βιβλίου "Ένα κορίτσι φτερουγίζει στον Κεραμεικό".

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στον Αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού (Ερμού 148), το Σάββατο 29/9 και την Κυριακή 30/9, από μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ομίλου Πειραιώς, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία του Αποστόλη Ψαρρού.

Η παράσταση στις 30/9 θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από την Ανδρονίκη Ξανθοπούλου.

Ώρες: 18:00-19:00

Είσοδος: Ελεύθερη

Αρχαιολογικό μουσείο Κεραμεικού, Ερμού 148, Αθήνα.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος    

Το Σάββατο 29/9, στο πλαίσιο του Park Your Cinema Kids, θα γίνει η προβολή της ταινίας "Βρέχει Κεφτέδες" (2009). Η προβολή θα γίνει με ελληνικούς υπότιτλους.

Το παιδί στην πόλη: 9+1 δραστηριότητες για ένα ξεχωριστό ΣΚ στην Αθήνα

Νεαρός και ατζαμής επιστήμονας κατασκευάζει πρωτοποριακή μηχανή που μετατρέπει το νερό σε… τρόφιμα, αλλά όταν υπερφορτώνει με ενέργεια το δημιούργημά του, αυτό εκτοξεύει μια ακτίνα στον ουρανό με αποτέλεσμα να αρχίσει να βρέχει… φαγώσιμα. Υπερμεγέθη φαγώσιμα! Μεταφορά ενός αγαπητού παιδικού βιβλίου (από το 1978) στο σινεμά, αυτή η εισπρακτική επιτυχία ανεξάντλητης φαντασίας και… όρεξης, γνώρισε και μια συνέχεια το 2013, ενώ από πέρσι έχει μετατραπεί και σε τηλεοπτική σειρά.

Ώρα: 21.00.

Το Σάββατο 29/09 θα γίνει και η δράση "Παιχνίδια για οικογένειες", όπου μία διασκεδαστική δραστηριότητα με παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για μικρούς και μεγάλους. Οι γονείς ενθαρρύνονται να παίξουν και να συνεργαστούν με τα παιδιά τους στο Πάρκο, συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά ερεθίσματά τους και στην ανάπτυξη της ευρηματικότητάς τους.

Το παιδί στην πόλη: 9+1 δραστηριότητες για ένα ξεχωριστό ΣΚ στην Αθήνα

Ώρα: 18:30-20:00.

Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30/9 θα πραγματοποιηθεί η δράση "Mini Tennis", στην οποία τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν το τένις, μέσω μιας καινοτόμου και διασκεδαστικής πρωτότυπης μεθόδου, με αφετηρία το παιχνίδι και ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες.

Το παιδί στην πόλη: 9+1 δραστηριότητες για ένα ξεχωριστό ΣΚ στην Αθήνα

Ώρες18.00-19.30 4–7 ετών
19.30-21.00 8–10 ετών

Το Σάββατο 29/09 θα πραγματοποιηθεί και η δράση "Μουσικοπερπατήματα στο Πάρκο", στην οποία ρυθμικά και μουσικά παιχνίδια ταξιδεύουν τα παιδιά στα μουσικά ακούσματα και την ιστορία της πεντατονικής κλίμακας (από τον Πυθαγόρα στα πολυφωνικά της Ηπείρου και από τα γκόσπελ ως τα πέρατα του κόσμου). Συλλέγοντας γνώσεις για το ρυθμό και τη μελωδία, εξασκούνται πατώντας πάνω στις νότες γνωστές αγαπημένες μελωδίες.

Ώρες: 17.30-18.30, 18.30-19.30.

Την Κυριακή 30/9 θα πραγματοποιηθεί η δράση "Ρουά Ματ στο Πάρκο", στην οποία τα παιδιά μυούνται στο πιο διάσημο στρατηγικό παιχνίδι στον κόσμο, το σκάκι, παίζοντας σε δύο ομάδες. Γίνονται οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού λαμβάνοντας το ρόλο ενός κομματιού, και μαθαίνουν διασκεδάζοντας πώς κάθε πιόνι κινείται και ποιον απειλεί.

Το παιδί στην πόλη: 9+1 δραστηριότητες για ένα ξεχωριστό ΣΚ στην Αθήνα

Ώρες: 18.00-18.30, 18.30-19.00 7–9 ετών, 19.00-19.30,19.30-20.00 10–12 ετών.

Την Κυριακή επίσης θα λάβει χώρα η δράση "Γνωριμία με την τοξοβολία", που τα παιδιά γνωρίζουν ένα από τα πρώτα αθλήματα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, οι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτό το άθλημα με τη βοήθεια εκπαιδευτικών τόξων.

Το παιδί στην πόλη: 9+1 δραστηριότητες για ένα ξεχωριστό ΣΚ στην Αθήνα

Ώρα: 10.00-13.00.

Ταινία της εβδομάδας

Ο Μικροπόδαρος

Η ταινία «Ο Μικροπόδαρος» φέρνει τα πάνω κάτω σε όλα όσα ξέρουμε για τα Γέτι, όταν ένα νεαρό και έξυπνο Γέτι ανακαλύπτει κάτι που πίστευε πως δεν υπήρχε – έναν άνθρωπο. Τα νέα για τον «Μικροπόδαρο» του φέρνουν δόξα και μια ευκαιρία να κερδίσει το κορίτσι των ονείρων του. Επίσης, αναστατώνει την κοινότητα των Γέτι για το τι άλλο θα μπορούσε να υπάρχει στον κόσμο πέρα από το χιονισμένο τους χωριό, σε μια ζωηρή περιπέτεια για τη φιλία, το κουράγιο και την χαρά της ανακάλυψης.

tags:


tags: